2020. szeptember 22., kedd

Legyen Énidőd !

Reggel felkelek megiszom a kávém , elindulok dolgozni , munka után hazaérve gyorsan elintézem a tennivalókat ... majd azon kapom magam, hogy már rég ágyba kéne lennem , hogy holnap ne hulla fáradtan induljak dolgozni. Nem rég ünnepeltük a 2020-at erre a boltok már tele vannak Karácsonyi ajándék csomagokkal. 
Mi van itt kérem ? 
Ha így haladunk pislogok kettőt és azon kapom magam, hogy a Postást nem azért várom, hogy hozza a csomagom, hogy végre élőbe is megcsodálhassam a legújabb szerzeményem, hanem mert nyugdíjfizetési nap van. 😆 Viccet félretéve szinte rohan az idő , és én úgy érzem, hogy szinte semmire sem elég . Szinte mindennapom rohanással telik és hiába fejlesztettem már-már tökéletesre az időbeosztásom nap végén még mindig vannak olyan teendők a listán amikre már nem jutott idő. 


Munka után még vár rám az adminisztráció , az itthoni teendők , aztán itt van ugye a blog amit egyébként imádok, de azt szerintem sejtitek, hogy egy poszt megírása  nem egy óra, hanem sok-sok óra.  H
a valaki hosszú időn át mindig csak hátrébb sorolja önmagát a fontossági listán, akkor előbb-utóbb kiég, türelmetlen lesz, feszült, fásult, és a depresszió is nagyobb valószínűséggel kopogtat nála. 


Épp ezért elhatároztam , hogy legalább heti egyszer ( nálam ez a vasárnap ) szánok pár órát magamra amikor is semmivel nem törődöm csak magammal és a lelkemmel. 
Ha érdekel én hogyan is csinálom ezt a ,, Vasárnapi Énidőt " olvass tovább , amelyik tipp pedig szimpatikus esetleg számodra is, ne habozz vesd be bátran te is . 


Akkor még egyszer tisztázzuk 👇

 - A legfontosabb, hogy tényleg szánj magadra legalább pár órát hetente , és emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod! 
Biztosan vannak köztetek olyanok akiknek gyereke van , és az az első gondolatotok, hogy persze könnyű annak aki nem nevel gyereket! 
Akkor tedd a szívedre a kezed és válaszolj nekem őszintén . Mi történik ha néha -néha elszakadsz pár órára a gyermekedtől ? 
Mi történik ha néha-néha a gyermeked kettesben marad az apjával esetleg a nagy szülők vigyáznak rá pár órát ? 
Szerintem nem fog összedőlni a világ 😊 Mi történik ha a gyermeked egy olyan anyát kap aki nyugodt, türelmes, kiegyensúlyozott , nem pedig fáradt , türelmetlen, feszült , ideges ? 
Szerintem tudod a választ 😋


-  Egy nagyon harmonikus , összetartó családban is fontos, hogy időnként egyedül legyünk a saját gondolatainkkal , magunkkal. Ha már itt tartunk ha van barátod, párod, férjed akkor gondolj rá is , és engedd meg neki is az Énidőt. Időnként igen is neki is kell az önmagára fordított idő. 


- Mivel is töltsd az Énidőt ?? Bármivel ! Bármivel ami kikapcsol, megnyugtat, ellazít , boldoggá tesz . Ha téged az tesz boldoggá, hogy elmész és sétálsz egy nagyot akkor tedd azt! Ha téged az tesz boldoggá, hogy rajzolsz, festesz , kötögetsz, zenét hallgatsz vagy csak ágyban maradsz és úgy nézed meg a kedvenc sorozatod néhány epizódját akkor tedd azt. Ez tényleg már csak rajtad áll mivel töltöd az önmagadra szánt időt. 



De azért én is hoztam pár tippet 😋😊

Tippjeim 

1.

Macinaciban , egy nagy adag Popcorn-nal a kezedbe kuckózz be  és nézz meg egy jó pofa csajos filmet. 
Ha nem tudod mit kéne megnézni , kukkantsd meg ezt a bejegyzésem :)

2.

A bekuckózás marad csak épp ha nincs kedved a csajos filmekhez és inkább olvasgatnál akkor kapj elő pár Csajos könyvet , sőt ehhez társíthatsz egy pohár finom bort is 😘 Természetesen az is egy nagyon jó megoldás , ha épp ezt a blogot olvasgatod 😅 vagy épp megnézed a kedvenc Youtube videóid. 

3. 

Shopping 😁 Nők vagyunk , természetesen a legjobb kikapcsolódás számunkra egy jó kis shopping körűt , ha nincs kedved kimozdulni akkor böngészd át a webshopok kínálatát. Az online vásárlásról bővebben itt.

4. 

Selejtezés ! Oké , tudom ez nem éppen egy olyan tipp amely a semmit tevésről vagy épp a pihenésről szól, viszont a selejtezés végére hidd el sokkal jobban fogod érezni magad. Nézd át a smink termékeid a szépségápolási termékeid , ruhákat , cipőket , kiegészítőket . Vegyél egy mély levegőt és válj meg azoktól amelyek már lejártak, vagy épp több hónapja nem nyúltál hozzájuk , nem viselted őket. Egyrészt ilyenkor előkerülhet számos olyan dolog amiről már szinte megfeledkeztél viszont hasznát tudnád venni , másrészt megválhatsz olyan tárgyaktól amelyek inkább csak nyomasztólag hatnak rád és csak a helyet foglalják. 

5. 

Na most elérkeztünk a legütősebb tippemhez 😍 Engedd ki a gőzt ! Teremts magadnak Spa élményt 😁
Ha módodban áll menj szaunába , ott aztán tényleg kiizzadod magadból a fáradt gőzt és a felesleges méreganyagokat. Ha esetleg inkább  energikusabban szabadulnál meg ezektől akkor csinálj egy jó kis kardió edzést , ezt egyébként otthon is bármikor bevetheted. Ezután jó alaposan radírozd át a magad tetőtől -talpig egy jó kis testradírral , majd vegyél egy frissítő zuhanyt esetleg egy nyugtató fürdőt amit feldobsz egy -két illatgyertyával, fürdősóval , illóolajokkal. 
, Fürdés után kend be magad egy tápláló testápolóval , bújj bele egy puha köntösbe és egy picit relaxálj még a krémet beissza a bőröd. 😍

6. 

Szépülj ! Természetesen az arcunk sem maradhat ki a jóból . Pakolást rá! 😁 Először is tisztítsd meg az arcbőröd egy arctisztítóval , majd jöhet egy pár perces gőzölés. Forralj fel 1 L vizet egy lábasban, tegyél a fejedre egy törölközőt és hajolj óvatosan a lábas fölé. Egy 10 percig legalább inhalálj a víz fölött, nyilván nem kell a 10 percen keresztül ott hajolnod amikor úgy érzed nyilván szüneteltethetted pár másodpercig . A gőzölés után távolítsd el az arcodról az elhalt hámsejteket egy jó kis arcradírral , majd miután ezt lemostad kenj rá vastagon egy hidratáló arcpakolást egy fél órára , ne feledkezz meg arról sem , hogy a szemeidre feldobj két szelet ubit 😁😀

Szóval szerintem ti nálam is jobban tudjátok mi az ami boldogsággal tölt el titeket , és azt is tudjátok mi a jó nektek. A lényeg az, hogy szánjatok magatokra is időt amikor csak tehetitek és nehogy egy percig is lelkiismeretfurdalásotok legyen emiatt. 

Nálatok mit jelent az Énidő ?
Nektek van Énidőtök ? 

Rena 

fotó : Pixabay 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fontosnak tartom,hogy a napok mókuskerekéből néha ki tudjunk szállni és feltöltsük magunkat. Amiket leírtál,mind nagyon jó ötlet arra,hogy ezt megtegyük😊

    VálaszTörlés