2020. augusztus 22., szombat

Olvastam

Még nem említettem , de most fogom :D ... én imádok olvasni :) sajnos kevés időm van rá mostanában , de mikor akad pár szabad órám olyankor bekuckózom egy jó könyvvel. 
Épp ezért arra gondoltam, hogy indítok egy sorozatot amelyben az aktuálisan olvasott könyvekről osztom meg a gondolataim veletek, ezzel is hátha adok egy-két tippet mit lenne érdemes elolvasni nektek is. :)  Igen a blogon nem csak kozmetikumokról lesz szó..hanem egyéb témákról is :) 

Rhonda Byrne : A Titok - The Secret 



Fülszöveg : 


Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó. De most végre fellebben róla a fátyol....

Na jó kicsit füllentettem ugyanis ez a könyv nem épp az aktuálisan olvasott könyvek csoportjába tartozik... ő már évek óta ( szerintem több mint 10 éve ) a polcom részét képezi. 
Amikor kicsit magam alatt vagyok, megrekedtem valamiben vagy épp elönt a negativitás olyankor mindig előveszem. 

Könyv a Vonzás törvényéről, hűűű ez nagyon nehéz téma, nagy fába vágtam a fejszém :)
Az egyik legmegosztóbb téma , van aki nagyon nagy butaságnak tartja , és van aki azt mondja a Vonzás törvénye a Pozitív gondolkodás változtatta meg az életét. 

Én valahol a kettő között vagyok...

Én egyáltalán nem gondolom , hogy butaság lenne ha valaki hisz valamiben, ha valaki pozitívan áll a dolgokhoz az élethez. Viszont azt sem gondolom , hogy az elég a szebb jövőhöz, hogy otthon a négy fal között képzelegj, ábrándozz a céljaidról...ami majd ezáltal, csupán ennyivel valóra fog válni. 

Mit jelent nekem a Vonzás törvénye ? 

Megpróbálom egyszerűen és érthetően megosztani veletek . 
Nálam a Pozitív gondolkodás ott kezdődik, hogy ha egy problémába ütközöm nem úgy akarok megszabadulni tőle, hogy azt képzelem, hogy az a probléma nincs is és minden happy.. igen is el fogadom és belátom, hogy baj van, és nem az van, hogy nem veszek róla tudomást, az már önbecsapás nem pedig Pozitív gondolkodás. 

Miután szembesülök a problémával nem fordulok be , nem görcsölök rajta, hogy úristen ez is csak velem történhetett meg és szegény én. Hanem megkeresem a lehetőségeket miként tudnék megszabadulni a gondtól. Tehát én nem a problémára koncentrálok, hanem a megoldásra. Mivel a megoldásra koncentrálunk már egy jobb hangulatba kerülünk, és máris szebben látjuk a világot. Észre vesszük a lehetőségeket. 

Viszont ha inkább a problémára akkor teljesen befordítjuk saját magunk, és ezzel még több és még több rossz dolgot emléket hozunk elő. Ráadásul a problémánk nem oldódott meg, sőt még többet gyártottunk magunknak ( amelyeknek a felét csak felnagyítjuk a rossz kedvünk miatt ) 
Van egy gond, oké szembesülünk vele, majd megkeressük a megoldást. 
Nos szerintetek melyik verzió jobb ? 

Ezért tenni kell, nem kicsit sőt , és ami még sok idő az, hogy megtanuljuk azt, hogy tényleg próbáljunk a megoldásra koncentrálni és ne a problémára mert ezzel tényleg még többet fogunk bevonzani. 
Az egyik kedvenc idézetem : Lehetetlenség nincs, tehetetlenség van ! 

A könyvre visszatérve : kicsit szájbarágós , viszont szerintem ez az egyik legjobb könyv amely ebben a témában íródott. 
Aki még most ismerkedik a Vonzás törvényével, a Pozitív gondolkodás hatalmával annak szerintem tökéletes választás lehet ez a könyv, mert egyszerűen és érthetően írja körbe a témát. 

Viszont nagyon fontos , hogy olvassatok a sorok között és értsétek meg, hogy az nem lesz elég, hogy elképzeled a vágyott célt, azért tenni is kell .

Továbbá nagyon ajánlom azoknak akik nem rendelkeznek kellő önbizalommal, arra nagyon jó ez a könyv, hogy erősítsd vele a magadba vetett hited. 
Ahogy elolvasod azt fogod érezni, hogy képes vagy rá, megtudod tenni! 
És ez így is van! Csak hajlamosak vagyunk néha elfelejteni :) 

Ti olvastátok már ?
Mit gondoltok a Vonzás törvényéről ? 

Rena 

Kép : Bookline



4 megjegyzés:

  1. Még nem olvastam ezt a könyvet,de kíváncsivá tettél!

    VálaszTörlés
  2. Még nem olvastam ezt a könyvet,de kíváncsivá tettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) a legjobb ebben a témában ;) szerintem :)

      Törlés
    2. :) a legjobb ebben a témában ;) szerintem :)

      Törlés