2020. augusztus 29., szombat

Faith In Nature hajápolókat próbáltam

Nem rég kipróbálhattam a Faith In Nature márka hajápolóit . Bevallom ezelőtt még csak nem is hallottam ezekről a termékekről.
Na de most a Természetes Bio és Natúr webáruház jóvoltából végre megismerhettem én is a Fin termékeiből párat.
Ezeket egyébként már mutattam nektek a Júliusi Haul posztomban.

Mielőtt megosztanám veletek a tapasztalataim , engedjétek meg , hogy pár mondatban meséljek kicsit a márkáról. Hátha köztetek is akad olyan aki eddig nem találkozott a Fin kozmetikumokkal, aztán ki tudja lehet kedvet kaptok hozzájuk ?! 😊


Faith In Nature

A Faith In Nature termékeket több mint 30 évvel ezelőtt Rivka Rose alapította . 
Azzal a céllal, hogy olyan bőr - és hajápoló termékeket gyártson amelyek természetes eredetű összetevőkből állnak és mentesek a mesterséges anyagoktól .  

  • Az összetevők természetes forrásból származnak 
  • Nem tartalmaznak mesterséges színezéket és      illatanyagot 
  • Parabéntől és SLES - től mentesek 
  • Nem tesztelik állatokon a termékeket 
  • Angliában készülnek 
Az én hajam a töveknél zsírosodásra hajlamos ,a hajvégeim viszont szárazak. Ha samponról van szó akkor általában zsíros hajra való terméket választok, a  hajvégekre pedig száraz hajra való balzsamot, pakolást stb... A hajvégápoló olaj viszont elengedhetetlen számomra ahhoz, hogy elégedett legyek a hajam állapotával. 


Faith In Nature sampon Rozmaring 400 ml

Normál / zsíros hajra ajánlott készítmény !

Amikor először felnyitottam és megéreztem az illatát egyből a fodrászom jutott eszembe, az üzletbe szoktam ezt a tipikus gyógynövényes illatot érezni ami ezt a  sampont  is jellemzi  , mivel a fodrászom is natúrkozmetikumokat használ a vendégein.

Őszintén szólva én szeretem ha egy termék jól habzik , igen tudom, hogy az SLES nem épp egy szép összetevő , de tényleg szeretem a habzást na. 
Mivel itt egy natúrkozmetikumról van szó ami ráadásul nagyon szép összetevőkkel rendelkezik és igen SLES mentes , természetesen nem is habzik annyira , épp ezért én egy picit többet használok ebből mint egy átlag samponból. 
Ennek ellenére egy elég kiadós termék , mivel már jó ideje használom és még mindig majdnem félig van. Egyébként 400 ml -es kiszerelésű, tehát nem egy kis flakonról van szó. 

A tisztítása számomra megfelelő . Egy gél állagú termék , könnyű a hajunkon eloszlatni és kiöblíteni is. Mindenképp pozitívum, hogy nem irritálja a fejbőröm, nem szárítja ki és nem okozott eddig viszketést sem. 
( Sajnos tapasztaltam már, hogy egy zsíros hajra való sampon olyan szinten kiszárította a fejbőröm, hogy már hajmosás után szétkapartam a fejem annyira kellemetlenül viszketett. ) 
A hajvégeim viszont picit szárítja , de ezen nem lepődtem meg , mert az összes mélytisztító , zsíros hajra való sampon szárítja . Na meg egy samponnak igazából a hajunk megtisztítása a feladata, nem pedig az ápolás, arra ott vannak a kondicionálók. 
A lényeg pedig , a hajam zsírosodását  valóban sikerült kordában tartania, még ebben a kánikulában is vállalható volt 4-5 napon keresztül. Szóval teszi amit ígér. 

Ára : 2250 ft


Faith In Nature kondicionáló Jojoba 400 ml 

Normál/ száraz hajra ajánlott készítmény ! 

Első alkalommal kizárólag ezt a terméket használtam hajmosás után, még a hajvégápoló olajat sem, mert kíváncsi voltam mit tud. 
Teljesen jól működik önmagában is  ( bár az én hajam igényli az extra táplálást ) . Könnyű kiöblíteni a hajból, könnyebbé teszi a kifésülést. Fényes, puha  és ápolt hatást kölcsönöz és igazából a hidratáló képessége is megfelelő, sőt jobban teljesít , mint azt vártam. 

Egyáltalán nem zsírosítja el a hajam, de ez ugye annak is köszönhető, hogy én az ápolókat csak a hajvégekre viszem föl , a tövekre soha. Ezt egyébként ajánlom nektek is, hogy a fejbőrre csak sampon kerüljön. 
Én ezeket a pozitív hatásokat a hajmosás utáni nap tapasztalom , aznap az én hajam szó szerint kezelhetetlen . Pedig oda figyelek az ápolására, nagyon ritkán szoktam egyenesíteni ( egyébként hullámos hajam van ) sok féle termékkel ápolgatom ... bár ez sem a legjobb megoldás. 

Ára : 2250 ft

Őszinte leszek , pozitívan csalódtam ezekben a termékekben. Nem adtam nekik sok esélyt, mivel nem ez volt az első natúrkozmetikai márka hajápolás terén amit próbáltam és bizony nem volt eddig sok pozitív tapasztalatom. Na de végre most már lett. 
Nagyon örülök, hogy megismerhettem a Faith In Nature termékeit, és örömmel használom őket a továbbiakban is. 😊

Ti ismeritek ezt a márkát ? 
Esetleg próbáltátok már valamely terméket ? 

Rena

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése