2020. július 12., vasárnap

Tippjeim Szépségtanácsadóknak ! 😏

Ahogy az előző Szépségtanácsadók és az MLM című posztomban ígértem hoztam pár tippet ( remélem hasznos lesz ) amellyel esetleg több ember akarja majd kipróbálni / rendszeresen használni azon termékeket , melyekhez katalógusból rendelve szerezhetünk be. :) 


Mielőtt belevágnék a tippekbe , lenne pár észrevételem ! 
Sokszor volt már dolgom különböző Szépségtanácsadókkal , és hát igen... nem igazán tudtak meggyőzni. :) 
Mutatom miket tapasztaltam :) 

1. Regisztrál valaki egy honlapon , és már a következő percben rögtön Szépségtanácsadóvá avanzsál ... és ezt bőszen reklámozza is,  természetesen már adogatja is a katalógusokat az ismerősöknek . 

2. Ahogy előbb írtam , adogatja a katalógust , persze az nem jut eszébe , hogy mielőtt oda adja valakinek tanulmányozza már ő át elsőként, és hagyjon egyet magánál . 

3. Fogalma sincs milyen termékek vannak a katalógusban, nem ismeri őket hisz a célja az értékesítés , nem pedig az, hogy ő ezeket használja is. 

4. A kedvencem! MINDEN AMI EBBEN A KATALÓGUSBAN VAN AZ JÓ !!! Na én ettől falra mászok amúgy! 
Minden egyes márkának és legyen ez a legnépszerűbb márka vannak nagyon kiemelkedő minőségű és kevésbé jól sikerült termékei. 

5. Olyan terméket ajánl ami  a vásárlónak nem megfelelő . ( pl.: zsíros bőrre száraz bőrre való terméket stb... ) Mivel nem igazán ismeri a termékeket , nem is tud személyes ajánlásokat tenni. 

6. A rendeléseket gyűjtögeti , arra viszont nem figyel oda, hogy minél előbb megkapja ezeket az adott vásárló ezzel azt is kockáztatja, hogy nem lesz már raktáron a termék és a vásárló is türelmetlenné válik. 

Na így hirtelen ennyi jutott eszembe! 
Tisztelet a kivételnek! Akinek nem inge ne vegye magára! 
Én csak leírtam azokat a dolgokat miket én tapasztalok / tapasztaltam az eddigiek során. 

Tippek / Tanácsok 

És akkor jöjjenek azok a tanácsaim amivel ( szerintem ) több rendelést gyűjthetsz :) 

Megjegyzés ! ez igazából nem tipp viszont nagyon fontos szerintem. 
Az mindenképpen előnyt jelent ha a Szépségtanácsadói tevékenykedésed előtt is vonzottak a szépségápolással kapcsolatos dolgok. Igazából annak érdemes igazán bele vágnia ilyesmibe aki egyébként is oda van a kozmetikumért,  aki hajlandó kipróbálni az értékesíteni kívánt termékeket és nyilván használni. 

1. Tipp 

Az alap az lenne , hogy ismerd legalább a bőrtípusokat. Tanulmányozd kinek milyen termék típus lehet megfelelő . Tudd melyek azok az összetevők ( legalább a legnépszerűbbeket )  amelyek jótékony hatással vannak a bőrünkre és melyek amelyek nem igazán. Ha valaki azt mondja neked , hogy EDT , Primer , Esszencia stb... akkor tudd mit jelentenek ezek a szavak. 
( ha már valaki Tanácsadó akkor legyen tisztában vele mi az amit árul , nem ? ) 

2. Tipp 

Én biztosan előbb saját részre rendelnék termékeket és csak aztán akarnám értékesíteni. 
Igyekeznék minél több terméket kipróbálni , megismerni. Azt tudod tovább ajánlani amiről van saját tapasztalatod, nem ? 

3. Tipp 

Egyébként a legjobb az amikor még csak ajánlani sem kell, hanem az ismerőseid maguktól kérdik , hogy mi ez az új illat, rúzs  rajtad !? 
Ezt nyilván úgy éred el ha viseled magadon ezeket a termékeket . Kell ennél jobb reklám ?? :) 

4. Tipp

Ismerd fel a lehetőségeket. Először a családodnak, barátoknak ajánld a termékeket. Tud meg mi az igényük, milyen terméket használnak, melyek azok a termékek amelyek számukra megfelelő lehet. 
Tanulmányozd az ő bőrtípusuk, hogy ők milyen illatokat kedvelnek stb... aztán ha már kialakult egy állandó vevő köröd és van elég tapasztalatod a termékekről ajánlhatod egyre több embernek, sőt általában megtalálnak ők maguktól :) 

5. Tipp

Új katalógusnál nézd át többször a kínálatot ! Írd össze magadnak mi az amit saját részre szereznél be , és melyek azok a termékek amelyeket x,y részére tudnál ajánlani. Ha van rá lehetőséged ülj le a vásárlóval és nézzétek át együtt a katalógust. 
Tegyél személyre szabott ajánlatokat. 

6. Tipp

Néha megajándékozhatod a vásárlóid. Egy kézkrém , különböző mintatermékek( ezt mondjuk minden rendelés mellé adhatsz )  stb... apróságok de hidd el nagy örömöt szerezhetsz velük. 

7. Tipp

Tarts termék bemutatót . Akár havonta is megrendezheted , így a vásárlóid nem csak egy katalógus alapján láthatják a terméket de meg is szagolhatják, a kezükbe vehetik. 

8. Tipp 

Egy -egy katalógus időszakban rendelj több alkalommal , ezzel el kerülöd , hogy megvárakoztasd az adott vásárlót. 

9. Tipp 

Ha valaki számára nem megfelelő terméket szemezett ki magának , akkor ajánlj helyett olyat amely tényleg neki való. Így hálás lesz és nem csalódott! 

10. Tipp 

Légyszi felejtsétek már el azt a mondatot, hogy ,, NÁLUNK MINDEN JÓ "  ha negatív dolgokat nem akarsz mondani, akkor koncentrál azokra a termékekre amelyek tényleg kiemelkedőek . 

Na ennyi lett volna ez a poszt. Remélem tudtam kicsit segíteni . :) 
Ha nektek vannak bevált módszereitek akkor ne tartsátok magatokban , hátha másoknak ez segítség lesz :) 

Rena 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis bejegyzés lett. Tiniként avonoztam én is de igszából mindig úgy alakúlt hogy 90%ban magamnak rendeltem csak.

    VálaszTörlés