2020. július 12., vasárnap

Szépségtanácsadók és az MLM

Már nagyon sokszor eszembe jutott , hogy írok egy ilyen jellegű posztot . Most végre van rá egy kis időm, hogy összeszedjem a gondolataimat és ezeket le is írjam. Bár azzal teljes mértékig tisztában vagyok , hogy ez egy nagyon megosztó cikk  lesz , lesz aki egyetért velem és lesz aki teljesen felháborodik ezen.
 A végső löketett az adta egyébként, hogy  pár nappal ezelőtt rám írt egy hölgy az Instagram- on , ahol is végig nézte az összes posztom ( általában olyan  képeket teszek ki amelyen az a kozmetikum szerepel amelyről itt a blogon írok vagy épp használok )  és mindegyikre ajánlott egy alternatívát , mert  szerinte  nem jó amit én használok  mert a cég ahol ő Szépségtanácsadó sokkal jobbat gyárt 😡😡

Na ehhez lenne pár hozzá fűzni valóm ... 

1. Ha valakinek nem tetszik az, hogy mit teszek ki Instagramra akkor ne nézze, ne kövessen ! 

2. Nem szólok bele ki mit használ ! Viszont nagyon szívesen amint azt tapasztaljátok elmondom , hogy én mit használok, mit tapasztalok a termékkel kapcsolatban és esetleg kinek ajánlanám a termék kipróbálását ! 

3. Az előző ponthoz vissza kanyarodva , ha én kipróbálok egy terméket , akkor minden bizonnyal teljesen egyedül el fogom tudni dönteni , hogy jó e az adott termék és nem fogom kipróbálni azt amit te ajánlasz ha nem akarom. 

4. Az MLM rendszert sokan elítélik ! Ez tény ! Viszont ennek van oka! Mert sok Tanácsadó olyan szinten nyomul , hogy az az emberekben inkább ellenszenvet vált ki mintsem kíváncsiságot egy termék iránt. 

Én is rendelkezem egyébként Oriflame tagsággal , már vagy 3 éve, viszont én csak saját részre, esetleg barátoknak szoktam rendelni. 
Kipróbáltam az értékesítést ( ezzel kapcsolatban majd adok pár tippet ) és a hálózat építést is,  viszont én elég hamar rájöttem, hogy ez nagyon nem nekem való. 

Az én történetem 

Nálam ez úgy indult , hogy rendelni akartam Oriflame terméket , kerestem egy Tanácsadót , ő közölte , hogy lépjek be mert úgy magamnak rendelhetek  olcsóbban, nem kell várnom ő rá... 

Kevés hezitálás után regiztem... a hölgy közben eltűnt, nem igazán kaptam segítséget tőle ... így elkezdtem magamnak rendelgetni ..majd ugye egyre több ismerősömnek megtetszettek a termékek . Arra viszont nem igazán volt időm, hogy értékesítsem , de megtudtam, hogy lehet azt már úgy is csinálni, hogy beléptetsz magad alá emberkéket akár online , így én is jól járok mert kaphatok érte jutalmat meg ajándékot ( néhány ajándékot kaptam csak ) így ez a verzió már jobban tetszett ... de csak pár hónapig bírtam 

Hogy miért ? 

Én ezt a beléptetés dolgot úgy csinálgattam, hogy kiraktam különböző felületekre, hogy ilyen meg ilyen lehetőség van...aki szeretne olcsóbban rendelni magának az csatlakozhat , néha privát üzenetben tárgyaltam ilyesmiről ....stb.. 
A tapasztalatom pedig az volt , hogy az emberek nagyon elutasítóan reagálnak erre. 
Nem értettem... 
Majd egyre több más cégnél ,, dolgozó " Tanácsadó nő keresett meg azzal, hogy menjek inkább át az ő cégükhöz. 

Amikor ezt visszautasítottam ők egyre jobban és erőszakosabban nyomultak...ami nekem egyáltalán nem volt szimpatikus :( 
Ekkor jöttem rá, hogy akiknek én ajánlottam Oriflame tagságot ugyanezt érezhették. 

Bár nem hiszem, hogy én olyan erőszakos lettem volna. 
De aki már a márka hallatán ideges lett, az lehet azért történt , mert akkor nap én csak épp megemlítettem , de éppenséggel lehetséges, hogy előttem már 5 másik ajánlotta neki ezeket a lehetőségeket ... 
Na itt döntöttem el, hogy én senkit sehova nem fogok szervezgetni....és , hogy az ilyen jellegű téma nem nekem való dolog 

Nagyon sok hibát észre vettem ! 
A legtöbb Tanácsadó ma már beléptetni akarja az embereket, amivel az a probléma, hogy akiket meg céloznak azok nagy része nem is ismeri az adott márkát ... így , hogy várhatjuk el tőlük , hogy sok mindent rendeljenek ... 

Ahhoz, hogy valaki értékesíteni tudjon az lenne az alap , hogy teljes mértékig ismerje a céget ahová is regisztrált a termékekről nem is beszélve. Használja és tényleg szeresse ( majd a kövi cikkemben adok néhány tippet a jobb értékesítéshez ) , ne csak az legyen a célja , hogy minél többet eladjon belőle. 

Félreértés ne essen nekem semmi bajom nincs a katalógus termékekkel , sőt!! 
Az Oriflame termékekért oda meg vissza vagyok :) 
De megemlíthetném ugyanígy az Avon, Amway , Farmasi stb.. termékeket . Ezek mind mind minőségi termékeket dobnak piacra . 
Viszont néhány Tanácsadó  rosszul áll ezen termékek értékesítéséhez, ami viszont a márkák rovására mehet. 

A következő cikkemben adok néhány tippet, amit szerintem érdemes lenne kedves Tanácsadók megfogadnotok, vagy legalábbis elgondolkodnotok rajta :) 

Rena 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése