2020. június 19., péntek

Biola termékek

Néhány héttel ezelőtt kaptam egy csomagot a Biola Biokozmetikai Kft jóvoltából.
Nagyon sok pozitív véleményt olvastam/ hallottam már a termékekről , így természetesen felkeltették nekem is a figyelmem, hiszen a Natur kozmetikumokért egyébként is oda vagyok.


Ahogy előbb írtam már egy ideje tesztelgetem a termékeket, így már tudok reális véleményt írni róluk.
Nem igazán szeretek  első benyomásos véleményt mondani semmiről, csak ha már tényleg volt pár alkalmam egy-egy kozmetikumhoz.



Kicsit bővebben a Biola-ról ....

A BIOLA Biokozmetikai Kft. egy tanúsított biokozmetikumokat gyártó kecskeméti márka, mely 1990 ősztől kezdte meg tevékenységét. Tehát egy magyar márkáról van szó , itt megjegyezném, ha esetleg valaki nem tudná azon termékek amelyeket Magyarországon gyártanak , azok nincsenek tesztelve állatokon !! 
Ez azt hiszem egy nagyon fontos dolog. 

A BIOLA termékek között arcápoló, testápoló, masszázs termékeket, fürdőkészítményeket, dezodorokat is találunk, különféle termékcsaládokra osztva. 

. A cég vezetője Dr. Gyovai Viola, okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa több mint 35 éves kozmetikumfejlesztői tapasztalattal rendelkezik.
Mivel Bio kozmetikumokról van szó ezért a termékek ára picit magasabb mint például egy Drogériás terméké. 

Akkor rá is térek a lényegre, és mutatom én milyen termékeket próbálhattam ki. 


Arcápolási termékek 



A csomagban volt két hidratáló nappali krém és egy arcápoló olaj. 
Kezdem a hidratálókkal. 


Bio Bíborka Arcápoló Gél - 30 ml 



Nappali hidratáló arcápoló gél zsíros és kevert bőrre. 
Reggelente kell felvinni vékony rétegben az arc és dekoltázs területére.
A termék esszenciális zsírsavakat tartalmazó bőrtápláló olajokkal készült.
A fő összetevők : hyaluronsav, bíbor kasvirág, csipkebogyó, zöld tea kivonatok.



A csomagolás nekem nagyon bejön , csak úgy mint az összes terméknél. 
Nagy piros pont jár a Biolának a pumpás adagolóért, ez nem csak, hogy praktikus de higiéniai szempontból is a legjobb megoldás. Maga a termék egy nagyon könnyed állagú ...nem is gélnek inkább balzsamnak tudnám nevezni , valahol a krém és gél közé tudnám besorolni. A színét egy ilyen enyhe rózsaszínesnek mondanám. 
Nagyon hamar beszívja a bőröm, nagyon kellemes érzés  a használata. Nem zsírosítja el a bőröm, viszont ahhoz képest, hogy egy folyékonyabb állagú balzsam féleség elég jól hidratál. 
Az illata nagyon kellemes , használatakor mindig valami túrós desszert jut róla eszembe. 
Ára : 6889- 


Bio Vadvirág Arcápoló Balzsam - 30 ml 


Hidratáló , bőrnyugtató nappali arcápoló szeborreás bőrre. 
Ezt a terméket is reggelente visszük föl vékony rétegben a megtisztított bőrre. 
A bőrregenerációt a búzavirág-,aranyvesszőfű és körömvirág kivonatok segítik. 
Az összetevői között szerepelnek : dinnyemag-, temanu-, szilvamag-, argánolaj-, ezüst rezgőgomba és aloe juice többek között. 



Amikor elkezdtem ezt a terméket használni akkor elég rossz állapotban volt a bőröm , egy másik terméknek köszönhetően sok apró és egy pár nagyobb pattanás volt rajtam, de erről majd egy másik posztban mesélek. 

Szóval nagy reményeket fűztem ehhez a termékhez. 
Ez a termék is pumpás adagolóval van ellátva. Maga a termék egy fehér színű , ugyancsak könnyed állagú, viszont picit vastagabb , tehát nem olyan folyékony mint az előbbi Bíborka arcápoló gél. 

Viszont ez a termék is nagyon hamar beszívódik , nem hagy zsíros, ragacsos réteget, érzetet maga után. Ami pedig a lényeg amikor ezt használtam, pontosabban elkezdtem használni ( azóta is folyamatosan ) a már meglévő pattanásaim pár nap alatt szépen eltűntek és azóta sem jöttek elő újak! Szóval ezelőtt a termék előtt le a kalappal ! 

Ha van köztetek olyan aki szeborreával , esetleg túlzott faggyútermelődéssel küzd akkor tiszta szívből ajánlom ezt a terméket, mert tényleg szuper. :) 
Ára : 5390- 

Bio Radiant Beauty Arcápoló Olaj 


Zsírhiányos bőrre ajánlott termék. 
Könnyen beszívódó száraz olaj, amely a sugárzóan szép megjelenést segíti. 
Bőrregenerációt segítő körömvirág, aranyvesszőfű, és orvosi zsálya kivonatokkal készül. 
Az összetevők között szerepel : argán-, inchi-, szilvamagolaj, ligetszépe , jojoba olaj többek között. 



Ennek a terméknek is egy úgynevezett pumpás megoldása van, amelyet ha picit oldalra fordítunk ki tudjuk nyerni a flakonból magát a terméket. 
Nos az én bőrtípusom zsíros , ősszel és télen pedig kevertnek mondanám. Ettől függetlenül szoktam és nagyon szeretek is arcolajakat használni. 

Ezzel az olajjal annyi volt a gondom, hogy nem igazán tudta beszívni a bőröm és hát hagyott egy olajosan csillogó réteget maga után. Ennek ellenére használom , csak épp éjszakára , az olajosság miatt nappalra sok lenne viszont annyira szép, bársonyosan puha  és üde reggelre tőle a bőröm , hogy ezt én elnézem neki, ennyit megér. :) 
Akinek száraz a bőrre az mindenképp próbálja ki ezt a terméket. 
Ára : 8433- 


Fog-és szájápolási termékek 


A csomagban helyett kapott két ajakír és egy fogkrém is . 



Bio citrom friss ajakír és Bio édes őszibarack ajakír


A citromos verzió összetevői : shea -és kakaóvaj, jojobaolaj, tamanuolaj, teafaolaj, menthol, és citromolajok. 

A barackos verzió összetevői : shea -és kakaóvaj, argánolaj, tamanuolaj, jojobaolaj, teafaolaj, menthol. 

Azt tudni kell , hogy akármilyen évszak van az én ajkaim kiszáradnak , kirepedeznek kenhetem én akármivel. Illetve egy termék van amellyel ezen a problémán tudok segíteni ,de azt a kiszerelése miatt csak este használom, azt pedig az Oriflame Univerzális balzsama. 

Ezek az ajakbalzsamok nincsenek olyan zsíros állagúak mint a legtöbb ilyen termék , ennek ellenére viszont rendkívül jól hidratálnak, ez számomra hatalmas pozitív csalódás volt. :) 
Könnyen lehet rá rúzsozni mert nem csúszkál, nem kenődik  rajta a termék. 
Személy szerint nekem a citromos verzió jobban bejön , mióta megkaptam ott a helye a táskámban. Az őszibarackos pedig anyukámé lett. 
Citromos ára : 2588- 
Barackos ára: 2499- 


Teafaolajos fogkrém 


Fogínyápoló gyógynövény kivonatokkal. 
 A bíbor kasvirág, a borsmenta, a kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. 

Nos őszinte leszek, ezzel a termékkel még barátkozom. 
A teafaolaj az egyik legjobb és leghatásosabb összetevő és számtalan dologra remekül alkalmazható. Mindig van itthon, és már írtam is róla egy bejegyzést amit még nem tettem ki, de hamarosan pótolom. Ami viszont nekem gondot okoz az a teafa illata, de ezt már említettem nektek .  

Ezzel a fogkrémmel az a bajom, hogy az utóíze amit maga után hagy az a teafa...szóval ezzel még barátkozom. 
Ára : 2205- 

Testápolási termékek 



Ígérem ezek már az utolsó termékek ... türelem :) 
Szóval volt a csomagban még kettő izzadásgátló termék és egy tusfürdő is. 



Bio Bíborkasvirág krémdezodor 

Üde, friss és dezodorált bőrérzetet elősegítő, az izzadás mérséklését támogató krémdezodor. 
Összetevők : bíbor kasvirág ,  körömvirág kivonata ,  E-vitaminnal ,  allantoin, teafa, eukaliptusz,  mentol. 

Amikor kinyitottam a nevéből arra következtettem, hogy ez egy krém deo, tehát krém állagú és ezt mondtam az erről készült Videóban, de ez valójában egy golyós deo, ne haragudjatok, hogy butaságot mondtam. :) 


Mivel a golyós deók azok a termékek amelyeket én nem akarok/ nem használok , így oda ajándékoztam anyukámnak. Ő viszont nagyon elégedett a termékkel és előszeretettel használja. :) 
Ára : 3343- 


Bio orvosi zsályás dezodor 

Üde, friss és dezodorált bőrérzetet elősegítő, az izzadás mérséklését támogató testpermet. 
Összetevők :  A teafa, eukaliptusz, citromfű és a menta. 

Ezt a terméket viszont imádom. Mióta meg van ezt használom, és még szinte alig fogyott belőle, tehát nem az a fajta amit simán kifújkálsz pár nap alatt. 
Az illata nagyon bejön egy nagyon friss, mentás olyan igazi tisztaság illata van, amely egyébként használat után egyáltalán nem tolakodó vagy zavaró esetleg. A hatásával is meg vagyok elégedve, én reggelente befújom magam ezzel, kb.: 2-3 fújás és egyáltalán nem veszem észre, hogy napközben vagy este izzadnék, bár szerencsére nem vagyok az a fajta :) 
Ára : 3113- 

Mangó tusfürdő 

Gyengéden tisztítja bőrkímélő bőrtisztító hatóanyagokkal a bőrét. 
Összetevők :  jojobaolaj, B3- és B5- vitamin, rozmaring illóolaj,szalmagyopár és narancs illóolajai . 

Erről a tusfürdőről olvastam pár olyan véleményt amelyben arról számolnak be, hogy nem habzik eléggé. 
Nos én szeretném kicsit megvédeni ezt a terméket. 
Először is nekem egyáltalán nem tűnt fel, hogy gyengébb lenne a habzása más termékéhez képest, meg a nagyon nagy habok inkább a habfürdőkre jellemzőek. 
Másodszor ez egy Bio termék, ebből adódóan ebben nem találunk olyan csúnya összetevőket amelyek azt a nagyon nagy habzást idézik elő. 

És még annyit fűznék hozzá, hogy az illata valami Isteni. Annyira frissítő , élénkítő illat, nem ez a parfümös, édes , pacsulis. Nem szárít , nagyon kellemes vele a tisztálkodás. 
Ára : 3199- 

Na jelentem vége :DDD 
Ennyire hosszú bejegyzést nem is írtam még itt. 
Viszont nem akartam egy terméket sem kihagyni, vagy több részletbe megírni ezt a cikket. 

A feltüntetett árak a termékek teljes ára, tehát érdemes ellátogatni a Webshop oldalára és figyelni az akciókat. 

Összegezve : ezeket a termékeket a környezettudatos vásárlóknak tudnám első sorban ajánlani, azok számára remek választás lehet akiknek fontosak  a kozmetikumok összetevői , akik a tudatos bőrápolást részesítik előnyben . 
Igaz , hogy nem egy alsó kategóriás márkáról van szó, de úgy gondolom, hogy nem is megfizethetetlenek és aki számára fontos , hogy minőségi terméket használjon az nem az árakat nézi. 

Néhány terméket kiemelnék , ezek pedig az arcápolási termékek, az ajakápolók és a dezodorok. Le a a kalappal ezen termékek előtt. 

Nagyon hálás vagyok a Biola Biokozmetikai Kft.-nek , hogy kipróbálhattam a termékeket és itt is nagyon szépen szeretném megköszönni ezt a csodálatos csomagot, melyet részemre biztosítottak. 

Ti ismeritek a márkát ? 
Próbáltátok már a termékeket ? 

Rena 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése