2020. május 14., csütörtök

Sminktermékek avagy mit hová és miért !?

Arra gondoltam csinálok egy bejegyzés sorozatot , amely arra szolgál , hogy segítséget nyújtson azok számára akik még nem igazán igazodnak ki a kozmetikumok világában, még kezdők vagy épp próbálkoznak de nem igazán tudják mit is használjanak , miért és hogyan használják az adott terméket. Lesz külön bejegyzés az arcápolókról bőrtípusnak megfelelően, hajápolókról, testápolókról stb... 
Ebben a bejegyzésben a sminktermékekről írok, legalábbis azokról amelyeket a legtöbben használunk a mindennapok során vagy épp alkalomadtán. 

Nagyon fontos!!! 
Arcápolás! Egy smink akármilyen profin van elkészítve , akkor mutat a legjobban ha előtte előkészíted a bőröd. Tehát arctisztítás és hidratálás, mindig ez legyen az első amit a bőrödért megteszel. Természetesen az arcápolásra akkor is fordíts figyelmet ha nem sminkelsz. 
És akkor jöjjenek a termékek :) 

Primer 

Bázis termék. Az alapozó előtt kell felvinni vékony rétegben. Úgymond az alapozó alapozója. 
Lehet színtelen vagy épp színezett. Állagát tekintve folyékony, géles, krémes stb... 
De miért is használjuk ? 
Különböző típusokból választhatunk vannak kifejezetten pórusminimalizáló primerek, ragyogást fokozó , hidratáló primerek vagy épp matt verziók amelyek zsíros bőrre jó megoldást jelentenek. A primer használata mellett a bőrünk egyenletesebb tónusú , üdébb lesz. A sminkünk tartósabb lesz , az alapozó nem tud beülni a pórusokba, apróbb ráncokba. 

Alapozó 

Bőrtökéletesítő, bőrtökéletlenségeket elfedő készítmény. A sminkünk alapja, a primer felvitele után használjuk. Felvihetjük ecsettel , sminkszivaccsal vagy épp a kezeink segítségével. 
Lehet folyékony, krém, por textúrájú. 
Létezik hidratáló, mattító stb... alapozó . 


BB krém / CC krém 


BB krém : ötvözi egy alapozó és egy hidratáló krém hatását.  A fedésük gyengébb mint egy alapozóé , inkább egy természetes hatást eredményeznek, kiegyenlítik és üdévé varázsolják a bőrfelszínt. 
Az ujjaink segítségével is egyszerűen felvihetjük. Hétköznapokra vagy épp nyáron a kánikulában egy tökéletes választás lehet. 
CC krém : rendelkezik az előbb említett BB krém tulajdonságaival , azonban egy CC krémnek magasabb a pigmenttartalma. Fiatalabbaknak remek választás lehet a BB krém , aki pedig már az apróbb ráncokra, foltokra , fáradtság jeleire keres terméket az nézzen körül a CC krémek között. 

Korrektor 

Ez egy ,, hibajavító " amellyel szépen elrejthetjük a bőrhibáink. 
Igazából van aki alapozó előtt használja, én inkább alapozó után , ezt mindenki döntse el maga . 
Több féle verzióban elérhető . Ha megengedtek egy tanácsot én azt javaslom, hogy a szem alatti területekre inkább folyékony állagút válasszatok. 
A korrektor jó megoldás lehet pattanásokra, pigmentfoltokra, szem alatti sötét karikákra stb...
Textúráját tekintve lehet stiftes, por, kompakt , krémes ... 

Púder

Miután készen van az alap azt ugye a legjobb fixálni, amelyet púder segítségével tudunk megvalósítani. 
A púder kombinált / zsíros bőrre megváltást jelent ( szerintem sokan tudjátok miről van szó ) mivel mattítja a bőrt. 
Púderből is létezik számtalan verzió. Van ugye a színtelen Transparent árnyalat , és vannak ugye a színes púderek ,itt rengetek árnyalat közül választhatunk. 
Púderből van a kompakt ( préselt ) és a porpúder. 

Pirosító / Bronzosító / Highlighter 

Miután lealapoztuk, lepúdereztük az arcunk vissza kell adnunk a természetességét , tehát egy kis színt kell adni magunknak :) 
Először is tegyünk egy  kis bronzosítót az arcunkra , azokra a területekre amelyeket háttérbe szorítanánk , tehát oda ahová a kontúrt is tennénk, ezt egy matt bronzosítóval tudjuk elérni. Egy csillámos bronzerrel viszont egy ragyogó, nap csókolta hatást tudunk elérni. 

A pirosítót az almácskákra vigyük fel, akinek kerekebb az arca az picit a halánték irányába is eldolgozhatja. 
Nagyon jól néz ki ha a pirosító harmonizál a rúzs színével. 
Mind a pirosító mind a bronzosító rengeteg verzióba létezik. 
Lehetnek por, krém, folyékony, gél állagúak. 
Matt vagy épp csillámokat tartalmazó. 


Szerintem sok smink imádó kedvenc termék típusa a highlighter , amióta csak berobbant. Kiemelő, fényesítő terméktípus. Használd azokra a területekre amelyeket hangsúlyozni szeretnél, mint a szemöldökcsont , arccsont, orrnyereg, belső szemzug, kulcscsont stb... 
Textúráját tekintve lehet por, krém, kompakt, folyékony állagú. 

Szemöldök ceruza 

Ezzel elég hangsúlyossá tudjuk tenni a szemöldökünk, ha a természetesség a cél akkor inkább válasszunk más terméket. A szemöldök hiányosságátt ( ha túl szedtük )  viszont ezzel a termékkel a legegyszerűbb kitölteni. 

Szemöldökgél 

A szemöldökszálakat szépen kirajzolja és kiemeli a szemöldök színét , az összhatás ezzel a termékkel nagyon természetes és tartós. 

Szemöldökpor

Személyes kedvencem , nagyon szépen kitudjuk emelni vele a szemöldök színét , nagyon természetes ezzel az eredmény. Azonban akinek nagyon hiányos a szemöldöke annak lehet kevés ez a termék, bár nem lehetetlen elérni vele a célunk :) 

Szemhéjbázis

Ahogy az alapozó alapja a primer , itt a szemfesték alapja a szemhéjprimer. 
Tehát a szemfesték előtt felvihetünk egy szemhéjprimert ( nem kötelező egyébként , használhatunk a szemhéjra alapozót, korrektort is, ha ez a termék nincs a birtokunkban ) lehetőleg tiszta  szemhéjra, tehát ha primert használunk akkor más terméket, főleg púdert ne vigyünk fel előtte. 
Ennek a használatával sokkal szebb , pigmentáltabb és tartósabb lesz a szemfestékünk. Megakadályozza , hogy a festék beleüljön a redőkbe, csomósodjon, elkenődjön. 
Lehet krém, folyékony stb..állagú. 

Szemfesték 

Szerintem ez a termék nem szolgál különösebb magyarázatra. Talán csak annyi, hogy a kevesebb néha több, tehát nappalra, munkába ne legyen mindenféle színt játszó szemfesték rajtad egy tűzpiros rúzzsal . 
De ami a legfontosabb ha felviszel egy színt a szemhéjadra akkor azt mindenképpen satírozd el, vagy össze a többi színnel a minél természetesebb hatás érdekében. 

Szemhéjtus 

Na igen ez az a termék amelyet én szeretnék szeretni , de nem igazán használom, ugyanis rejtett szemhéjam van és hát nekem nem igazán áll jól, vagy csak nagyon béna vagyok ahhoz, hogy úgy tudjam használni , hogy jól is nézzen ki. 
Ez a termék gyakorlást igényel az biztos. 
Egyébként a szemkiemelését szolgálja, és hát igen akinek szép szemformája van azoknak nagyon jól tud állni. 
Van ebből ugye a hagyományos folyékony verzió, a géles és amellyel szerintem a legegyszerűbb bánni a filces kiszerelésű. 

Szemceruza 

Ezt a terméket sem kell szerintem külön bemutatni senkinek, a fekete alap darab. Használhatod a vízvonalban  a szempillák tövében szemhéjtus helyett, de a füstös szemsmink  egyik legjobb alapja. Tanácsként talán annyi, hogy válassz picit puhábbat , hisz azzal a legkönnyebb satírozni. :) 

Szempillaspirál 

Az egyik legnagyszerűbb dolog a világon. Ezzel tudjuk kiemelni a szempilláink , a szemeink. A szemfestés utolsó lépése, ezzel tesszük fel az I-re azt a bizonyos pontost :) Létezik belőle szempilla hosszabbító, dúsító, göndörítő.

Szájkontúr ceruza 

Sokan használják és sokan nem , pedig higgyétek el , hogy egy nagyszerű kis termék . Ezzel tudunk kicsit javítani az ajkaink természetes vonalán. Remek alapként is, hisz tartósabb lesz tőle a rúzsozás, megakadályozza , hogy szétfolyjon a rúzsunk. Egy élénkebb, vagy épp egy piros árnyalatnál semmiképp ne hagyjátok ki a szájkontúrt. 

Szájfény, Ajakrúzs 

Minél több van belőle annál jobb :) :) 
Ezt mindenki döntse el saját maga, hogy ő melyikre teszi a voksát . Nekem mindkettőből van, de inkább rúzs párti vagyok. A szájfényekkel az a bajom, hogy folyton bele ragad a hajam :( Bár vannak már olyan szájfények amelyek nem ragacsos árnyalatúak, kényelmes a viseletük, és a pigmentáltságukat is megirigyelhetné egy-két folyékony rúzs is. 

Na ennyi lett volna ez a bejegyzés, ami valljuk be nem sikerült rövidre. :) 
ha kihagytam volna valamit, vagy szeretnétek bővebben olvasni a termékekről írjátok meg kommentként. :) 

Bővebben a smink termékekről Make Up Plaza smink ABC oldalán olvashattok, ahol is rengeteg információt találtok többek között. :) 

Nálatok melyik a kedvenc ? 
Melyik  az amelyikről semmi pénzért nem mondanátok le ?

A bejegyzésben szereplő termékeket itt találjátok : Make Up Plaza
A bejegyzés nem szponzorált tartalom ! ( sajnos ) 


Rena 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése