2020. szeptember 8., kedd

Arcápolási rutin - avagy mit kenek magamra mindennap ?

Ebben a bejegyzésben szeretném megosztani Veletek, hogy én milyen rutint követek jelenleg.
Előre szeretném leszögezni, hogy az, hogy most leírom, hogy én mit, mikor, és hogyan alkalmazok az nem jelenti azt, hogy ezt kell követni ! Én is próbálkozom, tanulgatom, hogy mi tesz jót a bőrömnek, mely termékeket szereti a bőröm, melyek azok a termékek amelyek jó hatással vannak a bőröm állapotára.

Nem vagyok sem bőrgyógyász, sem kozmetikus. Tényleg csak megmutatom milyen rutint követek. De ez nem jelenti azt, hogy ez a helyes, nekem ez bevált, de nem biztos, hogy mindenki másnak is befog.
Oké ?
De akkor lassan rá is térek a lényegre.
A képeken azok a termékek szerepelnek amelyek jelenleg a birtokomban vannak 😊 a lépések állandók, a termékek változók 😋


1. Lépés

Smink eltávolítás

Én majdnem mindennap viselek valamennyi sminket ( alapozó, korrektor, bronzosító, szempillaspirál ) de ha egyáltalán nincs rajtam smink akkor is szeretem áttörölni a bőröm micellás vízzel. Tehát az első lépés nálam , hogy megtisztítom a bőröm először sminklemosóval, micellás vízzel, nedves törlőkendővel stb.. éppen mi van itthon. 



2. Lépés


Arctisztítás

Miután az első lépéssel meg vagyok , azután én arctisztítót használok. Reggel és este is ezzel távolítom el a bőrömről a szennyeződéseket, a sminkmaradványokat, faggyúváladékot. 



3. Lépés

Tonizálás

Miután megtisztítom a bőröm ,azután arctonikot használok , ezzel visszaadva a bőröm normál ph értékét. A tonik választásnál arra szoktam ügyelni, hogy lehetőleg mattító hatású legyen . A képen látható Garnier arctonik nem volt egy túl jó választás mivel alkohol tartalmaz. Jelenleg egyébként tonik vadászatban vagyok, keresem a megfelelőt. Ha tudtok ajánlani egy jót , ne tartsátok magatokba. Az arctonikot egyébként ugyancsak reggel és este viszem fel.


  

4. Lépés


Arcolaj / Szérum használata

Az arctonik után én felviszek egy arcolajat , sokáig a Novage arcolaj kapszula volt a kedvencem ,de mióta kipróbáltam a Bio-Oil olaját azóta nem tudok élni nélküle. Az arcolaj után pedig még következik egy arcszérum. Ezt a két terméket azért is írtam egy lépéshez, mert a szérumot nem használom mindennap , csak akkor amikor igényli a bőröm, mert esetleg szárazabb. Ha szérumot használtok  a hidratálókrémek is sokkal jobban betudnak szívódni a bőrbe és ebből következik ugye, hogy sokkal jobban ki tudják fejteni a hatásukat is.




5 . Lépés

Szemkörnyék ápolás

Reggel és este is használok egy szemkörnyék ápolót. Nagyon ki tud száradni a szemkörnyékem, ezért ez a lépés nagyon fontos számomra. Na meg persze ha reggelente duzzadtabb szemekkel ébredek , akkor a Novage szemkörnyék ápolóval tudom ezt csökkenteni , és a sötét karikákat is halványítja.



6. Lépés

Hidratálás

Befejező lépésként természetesen hidratáló krémet viszek fel a bőrömre, értelemszerűen reggel a nappalit , este pedig az éjszakait.



Na tehát én ezeket a lépéseket végzem el minden nap. Lehet, hogy ez valakinek kevés valakinek sok. De ez kb.: 10 perc alatt elvégezhető. Nagyon sok ismerősöm jön azzal, hogy iszonyatosan száraz a bőre, de neki nincs ideje hidratálókkal szöszmötölni. 
Elárulom, hogy én , hogy csinálom. 
Megtisztítom ugye az arcom, arctisztítóval sem tart tovább, mint sima vízzel. Majd áttörlöm egy tonikkal átitatott vattapamaccsal ( száraz bőrre viszem fel, mivel tisztítás után megtörlöm 😃😃 ) még a tonik beszívódik fogat mosok. 
Aztán felviszek egy-két csepp arcolajat, esetleg pici szérumot , majd ha ez beszívódik egy pici szemkörnyékápolót, majd felöltözöm ( vagy utcai ruhába vagy pizsibe 😂 napszaktól függ ) , miután sikerült felöltözöm , felkenem a hidratálókrémem , és ennyi. 
Ugye , hogy nem nagy áldozat ? 

Na tehát ennyi lett volna az én kis arcápolási rutinom. Egy következő bejegyzésben megosztom veletek milyen kiegészítő arcápolási ,, rituálékat " szoktam bevetni. Remélem azért hasznosnak találtátok.😌😊 

Ti milyen termékeket használtok ? 
Hogy néz ki a Ti rutinotok ? 


Rena 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis rutin. 😊 Egy ideje már én is nagyon odafigyelek rá hogy sose maradjanak ki ezek a lépések:) azóta nem is olyan száraz már

    VálaszTörlés