2020. július 5., vasárnap

Az arcmaszkok fajtái

Egy jó arcmaszk csodát tud tenni a bőrünkkel, ezt azonban csak úgy érhetjük el ha helyesen használjuk ezeket és a bőrtípusunknak megfelelőt választjuk. 


Ebben a bejegyzésben adok egy kis segítséget hogyan is használd az arcmaszkokat, majd végig megyünk az arcmaszkok fajtáin.
Ehhez azonban először olvasd el azt a bejegyzésem amelyben a bőrtípusokról írtam , hogy tudd milyen arcmaszkot érdemes beszerezned, használnod.


Hogyan alkalmazzuk az arcmaszkokat ?

1. Lépés :   Az arcbőr megtisztítása: ez történhet micellás vízzel, arctisztítóval. Távolítsuk el a smink maradványokat, szennyeződéseket a bőrünkről. Majd használjunk bőrtípusunknak megfelelő arctisztítót. 

2. Lépés :  Gőzölés! a pórusok kitágításához . Ehhez csak egy forró zuhanyt kell vennünk, vagy egy meleg vízbe mártott törölközővel fedjük le az arcunk pár percre.

3. Lépés :  Arcradír!  ez segíteni fog, hogy az arcmaszk jobban kifejtse a hatását, az összetevők jobban bejutnak a bőrbe általa.

4. Lépés :  Az arcmaszk felvitele: spatula segítségével vigyük fel a maszkot, a szemkörnyéket kikerülve.

5. Lépés :   Az előírt időt tartsuk be, ne legyen se kevesebb, se több ideig fenn a maszk, tartsuk be a csomagoláson jelzett időtartamot. Majd vízzel vagy egy puha törölközővel távolítsuk el.
Arcmaszkot hetente egy alkalommal érdemes használnunk. Akinek zsíros bőrre van az hetente 2 alkalommal is felkenheti főleg nyáron. A téli időszakban pedig a bőrünk szinte szomjazik egy jó kis hidratáló maszkra, ilyenkor heti több alkalommal is használhatjuk.

Milyen arcmaszkot válasszunk ?

- Agyagos maszk & fekete maszk

Ha kombinált vagy zsíros a bőröd akkor a te problémádra a megoldást egy agyagos vagy épp egy jó kis fekete maszk jelentheti. Az agyag és a szén ugyanis remekül képesek magukba szívni az olajat és nem csak a bőr felszínéről hanem a pórusok mélyéről is. Még szuperebb a helyzet ha a termék összetevői között szerepel a szalicilsav.
Használd heti : 2 alkalommal. Ezután pedig semmiképp ne feledkezz meg a hidratálásról, mert ezek az arcmaszkok azért szárítják a bőrt. 

- Hidratáló maszk


Akár kombinált , normál vagy esetleg száraz vagy esetleg nagyon száraz a bőröd a te barátod egy jó kis hidratáló maszk lehet.
Oké, persze használsz hidratáló krémet. Egy hidratáló arcmaszk azonban sokkal többet tud mint egy krém. Sokkal több hidratáló/ vízmegkötő összetevőt tartalmaz. A bőr mélyebb rétegeiben tudja kifejteni a hatását.
Ha nagyon száraz a bőröd akkor válassz egy vastagabb arcmaszkot, lehetőleg krémesebb állagút. Hidratáló maszkot a bőr igényei szerint felvihetünk akár hetente több alkalommal is.

- Éjszakai maszk

A nevéből adódóan ezeket a maszkokat nem kell lemosni, fenn kell hagyni egész éjszakára. Ezek általában valamilyen speciális bőrproblémára jelenthetnek megoldást, de lehetnek simán csak hidratáló hatásúak is. Egy filmszerű réteget képez a bőrön, és azon keresztül intenzíven táplálja azt, miközben megvédi a kiszáradástól, és értékes összetevőkkel látja el.
Az esti rutin utolsó lépéseként használd , az esti arckrémed után kend fel.
Az éjszakai maszkok legszuperebb hatása , hogy a többi arcápolót szinte betolja a bőrödbe , így felerősíti azok hatását is.

- Textil maszk

Ez a “textil” akadályt képez a bőr és az arcmaszk hatóanyagai között, így az összetevők nem párolognak, miközben az arcbőrön kifejtik hatásukat.
Textil maszkból rengeteg féle van a piacon , csak győzzünk válogatni. Igazából bármilyen bőrtípussal rendelkezel egy jó kis textil maszkkal nem lőhetsz mellé.
Csak azt kell eldöntened, hogy épp hidratálni akarod a bőröd esetleg kisimítani az apróbb ráncokat egy időre vagy épp csak egy egységesebb bőrtónust akarsz, válassz az igényeidhez mérten. Az előírt idő elteltével eltávolítás után, gyengéden masszírozzuk a bőrbe a hatóanyagot.
Ezeket a maszkokat is használhatod heti több alkalommal is.


És még valami ...

Ha száraz a bőröd akkor próbálj inkább krémes állagú arcmaszkokat választani. Ha pedig kombinált , normál akkor a géles állagú arcmaszkok között keresgélj. 

Kimaradt valami a felsorolásból ? Írd meg kommentbe ! 
Örülnék neki ha megosztanád velem te milyen maszkokra esküszöl , esetleg milyen praktikákat szoktál még bevetni a bőrápolás terén ? 

Rena 

Képek forrása : Notino 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése