2021. január 11., hétfő

Tabu : Gyermekes / gyermektelen Nők

Idén szeretnék több újítást is bevezetni a blogon , újítás alatt új témákra, új blog sorozatokra gondolok. Kezdem egy komoly témákat feszegető blogsorozattal a Tabuval , a címből már kitalálhattátok, hogy itt olyan témákról lesz szó amelyekről nem szívesen  beszélünk akárkivel / akárhol. Mindenképp szeretném ha ez Úgymond interaktívként működne , mivel érdekel a Ti véleményetek , és ezt most ne udvariasságnak véljétek , mert tényleg , őszintén írom, hogy nagyon érdekel , hogy mások mit gondolnak a sorozatban szereplő dolgokról. 



Gyermekes / gyermektelen Nők 

Ez a téma egyébként onnan jött , hogy sok ember és tisztelet a kivételnek! úgy érzi, hogy feltétlen muszáj elmondania a véleményét anélkül is , hogy ezt bárki kérné tőle. Az viszont eszébe sem jut, hogy ezzel mennyire is megsérti a másik embert , mert a kérdése vagy épp a vélemény nyilvánítása egy fájó pont másiknak. Egyik ilyen téma ugye amit általában feltesznek a Nőknek , hogy miért nincs még gyereked ? Én ezt kicsit tovább gondoltam és ide soroltam azokat a Nőket is akiknek viszont van , mivel ezek a Nők is megkapják az ,,okosságokat a hozzáértőktől " például a gyereknevelésről. 


Nekem ugye még nincs gyermekem , viszont mindennap megkapom , hogy 

- miért nincs még gyereked ? 

- te már nem fogod megtudni milyen fiatalon szülni! 

- hogy lehet gyerek nélkül létezni ? 

- akkor leszel boldog ha majd szülsz , addig nem ! 

és így tovább.... na innen jött az ötlet , hogy akkor legyen ez az első ilyen téma a blogon , hátha van még a világon rajtam kívül 😀 olyan Nő  akinek még nincs gyermeke , és ezzel nap mint nap szembesítik. Azt előre  szeretném leszögezni   igaz , hogy 32 éves vagyok , ennek ellenére még nem érzem magam öregnek ! Nem érzem magam boldogtalannak! Azt , hogy én mikor szülök ? Kinek szülök ? Miért szülök ? Azt hadd döntsem már el én ! Elvégre is az én testem , én döntésem , és nem utolsó sorban  rajtam kívül senkinek semmi köze hozzá! Egyébként megnyugtatásként , igen szeretnék én is gyereket a közel jövőben. 😉

Gyermektelen Nők 

Először is szerintem az az egyik legrosszabb  dolog amikor is egy Nőnek neki szögezik azt a kérdést , hogy mi az hogy még nincs gyereked , mégis mire vársz ? Ha 30 éven felül szülsz akkor a gyerek már tuti , hogy nem lesz egészséges, nem láthatod majd az unokáid , már vénlány leszel mikor ő még csak érettségizni fog  blablabla.....Nos , ha Te  kedves Olvasó szoktál ilyen kérdéseket / megjegyzéseket tenni olyan Nőkre akik még nem szültek , akkor kérlek gondolkozz már el egy kicsit , mielőtt kinyitod a szád ! Főleg ha annak az adott Nőnek kicsit sem ismered a múltját , az érzéseit , az értékrendjét. 

Először is azt el kell fogadni , hogy nem minden Nő szeretne gyereket ! Igen , lehet , hogy ez nem szimpatikus mindenki számára de attól még ez egy valós dolog , amit illik tiszteletben tartani. A másik  pedig , hogy nem is mindenki alkalmas az anyaságra . 

Másodszor pedig sajnos vannak akik nagyon szeretnének , alkalmasak is lennének az anyaságra viszont nem jön össze nekik. Ennek lehet több oka is ugye, mint például nem talál magának megfelelő párt akinek szívesen szülne . Nem engedi meg a körülménye, az anyagi helyzete , a munkája , hogy gyermeket vállaljon. A legrosszabb eset pedig , hogy nem lehet gyermeke , nem jön nekik össze a párjával pedig már jó ideje próbálkoznak .Már feladta , és már-már beletörődött , hogy soha nem tudhatja meg milyen is az anyaság.  Soha nem tudhatjuk , hogy mi történik egy másik Nő életében, testében, lelkében. Ezért kérlek legyetek tekintettel másokra , és gondolkozzatok el mielőtt egy ilyen intim kérdést/ megjegyzést tesztek a másikra. 


Gyermekes Nők 

Aztán ott vannak azok a Nők akik már Anya szerepet is betöltenek . A kritikák alól viszont ők sem mentesülnek , ha kedves Olvasó te is azon Nők közzé tartozol aki már egész fiatalon szült , akkor bizonyára te is megkaptad többek között például , hogy ,, igazán várhattál volna még " vagy gyereknek gyerek ? Egy gyerek komoly felelősséggel jár stb....Ha pedig fogalmazzunk úgy , hogy jókor szültél 😀 viszont csak egy gyermeked van valószínűleg gyakran szögezik hozzád azt a kérdést ,, és mikor jön a következő baba ? " A gyerek nevelésbe már bele se mennék , csak megjegyzem tanácsot könnyű osztogatni. 


Ha Neked még nincs gyereked , akkor ne akard már megmondani a másiknak , hogy hogyan is nevelje a sajátját. Majd ha lesz neked is , ott majd megtudod mutatni , hogyan is kell ezt jól csinálni! 
Hiszen amíg nem Te kelsz éjszaka óránként ahhoz a gyerekhez , nem Te aggódsz azért mert nem tudod , hogy mi baja lehet mert csak sír és sír egyfolytában annak ellenére , hogy már pelust cseréltél , megetted, percek óta ringatod , nyugtatod és még sem hagyja abba, addig nem tudhattod , hogy mit érez egy anya.  

Ha van gyereked és esetleg hozzád fordulnak gyereknevelési tanácsért akkor nyilván ez egy elismerés is rád nézve , és szuper dolog , hogy megosztod a tanácsaid a hozzád fordulókkal , viszont ha nem kérnek a tanácsaidból akkor inkább tartsd meg magadnak. Modern világban élünk és bizony a gyereknevelési módok is változnak . Ahogy mi úgy a gyerekek sem egyformák , így ami az egyiknél egy működő dolog az nem biztos , hogy a másiknál is az lesz. 

A legfontosabb , hogy fogadjuk el , hogy nem vagyunk egyformák !  Vannak Nők akiknek az életébe egyáltalán nem fér bele egy gyerekvállalás , mivel fontosabb számára a karrierje például . Aztán vannak olyan Nők akik viszont egy vagy több gyerekkel érzik teljesnek az életük . A legfontosabb pedig és ez lenne ennek a cikknek a lényege, hogy próbáljunk meg saját magunkkal foglalkozni , és kizárni azokat az embereket az életünkből akiknek a sajátja túl unalmas és ezért a másikéval foglalkoznak. Tudom nagyon nehéz , de inkább magadon dolgozz , magadra fordítsd azt az energiát amit arra szánnál , hogy ilyen rosszindulatú vagy épp semmit mondó megjegyzésekre fordítanál. 


A következő Tabu téma : Telefon függők lesznek ! 😉

Nos , hogy tetszik az Új téma? 😊 
Ti melyik csoportba tartoztok ? A gyerekes avagy gyermektelen Nők csoportját erősítitek ? 
Ti kaptatok már hasonló megjegyzéseket ? Mit gondoltok a témáról ? 

Rena 

Képek : Pixabay

8 megjegyzés:

  1. Szia! Tetszik a cikk! Megkaptam már én is a kérdéseket, nincs gyermekem. Nagyon rosszul esett sokáig, de rájöttem, hogy ez róluk szól és nem rólam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adri! Így van ! Örülök, hogy tudod kezelni 🙂 Igen néhány ember nem is tudja ( vagy mégis ? ) hogy egy - egy megjegyzésével mennyire bele tud típorni a másik lelkébe 😔 Viszont azt kell nézni , hogy ki mondja nem pedig , hogy mit mondd ! Csak ez nagyon nehéz olykor !

      Törlés
  2. Hat igen. Én 27 vagyok, de megkapom h miért nincs... engem nem igazán izgat más ember hal istennek, szval sose lettem szomorú. Ha olyan mondja aki ismer, az faj. Rengeteg önálló celom van, pár se bolt eddig rá.. és hat sajnos vállaltam olyan dolgokat amik miatt meg nem lehet. De 30evesen tervezem már. Úgy gondolom h a gyermekneveléshez érzelmi intelligencia szükséges! Egyre több embernek nincs ez meg.. a mai rohanó világban, a fiatal anyukák sajnos nagyrészt s tisztelet a kivételnek! Nem tudnak gyereket nevelni.. és így megyünk tovább. Ezért ilyen a világ :) szoval imádom a posztod. :) köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Kati köszöntem ❤ Igen , ebben egyetértünk. Teljes mértékig úgy gondolom , hogy azt ,hogy mikor kell szülni azt érezni kell. Nekünk kell azt érezni, hogy igenis készen állunk és akarjuk.

    VálaszTörlés
  4. Rena ez szuper jó lett! Én nagyon fiatalon lettem anyuka de egy percig se bánom, sajnos sok támadás ért anno. De ha újra kezdeném az életem nem csinálnám másképp. Egy nő megfogja érezni ha készen áll az anyaságra.

    VálaszTörlés