2020. november 7., szombat

Házi praktikák - avagy tisztítószer fillérekből

 Az áruházak polcai roskadoznak a különböző tisztítószerektől , hihetetlen mennyiségű csodaszer áll rendelkezésünkre ahhoz , hogy megteremthessük  otthonunkban  a megfelelő higiéniát. Megjegyzem én is vásárolom ezeket , egyáltalán nem vagyok ellenük . Viszont vannak olyan hétköznapi ,,csodaszerek " mindannyiunk otthonában , amellyel kiválthatjuk bármely  drága és agyon reklámozott tisztítószerünk . Ráadásul ezek fillérekbe kerülnek , sőt igazából valószínűleg meg is találhatóak a lakásban , ahogy már azt az előbb említettem. 

Ecet 

Na igen az ecet számtalan dologra alkalmas a citromhoz hasonlóan , ez a két dolog megérdemel egy külön bejegyzést a későbbekben , na de most maradjunk a takarításnál. Szóval az ecet többek között kiválóan alkalmas a vízkőeltávolításra , vízzel hígítva fele-fele arányban. Emellett használhatod ablaktisztítóként , a fürdőszobában penészoldóként. Ha pedig azt szeretnéd , hogy a poharaid csillogjanak maszatok nélkül áztasd be pár percre őket ecetes öblítő vízbe. 


Szódabikarbóna 

Ugyancsak kiváló vízkőoldóként , szórj a mosdókagylóba , fürdőkádba stb... szódabikarbónát , majd erre facsarj rá  egy citromot . Gyönyörűen eltávolítja a vízkövet, szappanmaradványokat, szennyeződéseket. Na de nem csak vízkőoldásra alkalmas a szódabikarbóna ! Keverd össze egy kis vízzel és máris kész a házi súrolószerünk , amellyel újjá varázsolhatjuk többek között a régi fazekaink. 

Só 

Elsárgult a függöny ? Semmi probléma ! Éjszakára áztasd be egy lavór hidegvízbe a fehér függönyöd amihez , adj hozzá kb.: 2 maréknyi sót . Majd reggel mosd át. Az eredmény a függöny ugyanolyan fehér, mint új korában. 

Öblítő

Nem csak a ruháink lesznek illatosak az öblítőtől. ha épp nincs otthon bútorápolónk akkor se essünk kétségbe. Adjunk egy liter vízhez kevés öblítőt , majd ezzel törölgessük át a bútoraink . Nem csak jó illatúak lesznek, de csíkmentesen fognak csillogni is a tisztaságtól. 

Nektek vannak filléres praktikáitok ? 

Melyek azok ? 

Rena 

2 megjegyzés: