Oldalak

2021. november 7., vasárnap

Beszélgessünk a vitaminokról ...

Ti szedtek vitaminokat ? Azt már megtanultuk , hogy szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlenül fontos a vitaminok, tápanyagok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben történő bevitele. A gazdag, gyümölcsökkel és zöldségekkel teli étrend biztosítja a legtöbb vitamint és ásványi anyagot, amire a szervezetünknek szüksége van. Azonban tudjuk ezt napi szinten teljesíteni ? Úgy értem , hogy te napi szinten el tudsz fogyasztani annyi gyümölcsöt és zöldséget amely elegendő a szervezeted normál működéséhez ? Nos én sajnos nem tudom ezt mindennap kipipálni , épp ezért én évek óta rendszeresen szedek különböző vitaminokat. Ha hozzám hasonlóan te is ebben a cipőben jársz , akkor mindenképp olvass tovább. 😊


Mielőtt rátérnék arra , hogy miért is érdemes kiegészíteni az étrendünket  vitaminokkal , engedjétek meg , hogy a figyelmetekbe ajánljak kettő  vitaminjait , melyeket én  a Herbária csapatától kaptam , amit még egyszer nagyon szépen köszönök ! Ez pedig a Herbária C- vitaminja és a B - vitamin ,  egyébként én kb.: 3 hete szedem őket napi szinten . Mivel már ezek előtt is szedtem vitaminokat , változást nem igazán vettem észre , azt viszont kijelenthetem , hogy amennyiben egyáltalán nem szedek ...na azt észre veszem . Hamarabb jön a meghűlés , sokkal stresszesebb , feszültebb vagyok , nehezebben alszom el és az az igazság , hogy a bőrömön is meglátszik. Ami viszont ezek mellett a vitaminok mellett szolnak , egyrészt abban szerintem egyetértünk, hogy a Herbária termékei megbízhatóak , másrészt az áruk a megfizethető kategóriába esik, végül nagyon sok féle vitamin elérhető a webshop -ban



Mi az a C -vitamin ?

A C vitamin, vagyis az aszkorbinsav a legfontosabb vízben oldódó erősen antioxidáns hatású vegyület. Egyik legfontosabb tulajdonsága hogy megköti a szabadgyököket, melyek elszaporodása mindig betegségekhez vezet. A szervezetünknek szüksége van rá.

Néhány jótékony hatása

  • C-vitamin a kollagén  előállításához szüksége
  • Segíti a sebgyógyulást és a megfázásból való felépülést.
  • Javítja az  immunrendszer működését.
  • Csökkenti a koleszterinszintet.  
  • Csökkenti a  magas vérnyomást 
  • Csodát tesz a bőrrel



Mi az a B vitamin komplex ? 

B-komplexnek nevezzük a teljes B-vitamin-csoportot, amelybe az összes B-vitamin-módosulat beletartozik.
Szervezetünknek az összes B- vitaminra szüksége van, nem helyettesíti egyik a másikat. A B - vitaminok hiánya komoly és kellemetlen tüneteket okozhatnak a szervezetünkbe , többek között idegrendszeri , bőrgyógyászati , pszichiátriai , emésztőrendszeri problémákat.


A képen látható Herbária Stressz B -vitamin komplex 8 féle B - vitamint tartalmaz. Ezek B1-, B2-, B3-,B5-,B6-,B7-,B9- és B12 




B1 vitamin ( tiamin ) : hatását tekintve elengedhetetlen a szellemi , idegrendszeri , a szénhidrátanyagcseréjében , ahogyan a szív - és agyműködéshez is fontos.

B2 vitamin ( riboflavin ) :
vörös vértestek képzéséhez szükséges , illetve anyagcsere funkciókban segít.

B3 vitamin ( niacin ) : szerepe , hogy a szervezet a bevitt tápanyagokból energiát termeljen.

B5 vitamin ( pantoténsav ) : mellékvese hormonok és az ingerületátvivő anyagok termelésében kulcsfontosságú a szerepe.

B6 vitamin ( piridoxin ) :
fontos szerepet játszik a tápanyagok hasznosulásában, de a hányinger csillapításában is hasznosnak bizonyul. Az idegrendszer és az immunrendszer megfelelő működéséhez is fontos.

B7 vitamin ( biotin ) : nélkülözhetetlen a normál zsír- szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez, a bőr és a haj megfelelő állapotához. 

B9 vitamin ( folsav ) : fontos szerepet játszik a vörösvértestek, fehérvérsejtek és a vérlemezkék termelésében. 

B12 vitamin ( kobalamin ) : A sejtek növekedéséhez, a szív- és keringési rendszer egészségéhez nélkülözhetetlen vitamin. 

Ti rendszeresen szedtek vitamint ? 
Ha igen, melyiket ? 

Rena 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése