Oldalak

2021. július 5., hétfő

Hogyan szerezzem vissza ? 💔💖💘

Néhány hete megkérdeztelek Titeket , hogy mi legyen a következő párkapcsolati téma amiről a blogon írok. Nos a visszaszerzés volt az amire a legtöbb voks érkezett , így hát igaz megkésve 😳 de végre összeszedtem a gondolataim és leírom , hogy én hogyan csinálnám 😊 Mindenkit szeretnék megkérni, hogy az alább leírtakat ne vegye készpénznek , mivel nem vagyok párkapcsolati terapeuta , sem coach , sem pszichológus ! Csak épp a gondolataim osztom meg Veletek , többek közt saját  tapasztalataim alapján. Így ha Te is épp azon gondolkodsz , hogyan is tudnád visszaszerezni az exed ? Vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágysz , és szívesen olvasnál ebben a témában , akkor görgess tovább ... 




A szakítás 

Te szakítottál . Ő szakított . Közös megegyezéssel történt . Teljesen mindegy ki kezdeményezte ,  ha a kapcsolatban voltak érzelmek akkor ez mindkét félnek fájdalmas lehettet , annak is aki szakított és annak is akivel szakítottak. Tény és bizonyára Te is tisztában vagy azzal , hogy a Nőket sokkal jobban megvisel egy szakítás , mint egy Férfit , legalábbis a szakítást követően , ez azért van , mert a Férfiaknál később alakul ki a hiány érzet. Na és ilyenkor jön a pánik amikor is gondolkodás nélkül , kétségbeesetten , görcsösen próbáljuk visszaszerezni életünk értelmét.

 Ha ő szakított Veled akkor bizonyára most teljesen kétségbe vagy esve , nem érted mi történt ? Hogyan hagyhatott el ilyen hirtelen ? Mit tettél vagy épp mit nem tettél ? Arra gondolsz , hogy nem vagy elég jó , biztosan talált nálad szebbet, jobbat , okosabbat.  Nos ne haragudj , hogy ezt mondom de hidd el , hogy a szakítás gondolata nem egyik percről a másikra jött neki, hanem már egy ideje érlelődött ez benne , csak ugye nem vetted észre a jeleket. Na most ha úgy érzed , hogy sírnod , tombolnád kell hát tedd azt. Éld meg a fájdalmad. Majd miután túl vagy ezen , szedd össze magad és kösd fel a bugyit anyukám. 
És ha  valóban visszaszeretnéd szerezni / szeretni ezt az Úriembert akkor kérlek figyelmesen olvass tovább. Ezt a posztom főként azoknak a Csajsziknak tudnám ajánlani , akikkel a Férfi szakított , és ha őszintén bele gondolnak az ő viselkedésük sem volt mindig helyén való. 😕😊







Nulladik lépés 

Először is nagyon fontos , hogy ha valóban visszaakarod kapni ezt a Férfit akkor azt tudatosítsd magadban , hogy ez nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni. Erre igen is időt kell szánni . Mivel azt már most elárulom, hogy ha nem változtatsz a hozzáállásodon , a viselkedéseden stb... ha össze is jöttök újra , valószínűleg annak is szakítás lesz a vége.  A másik nagyon fontos dolog pedig , hogy legyen benned elég akaraterő és kitartás. 

Első lépés

Ennek most nem fogsz örülni , sőt meg fog lepni, de ha valóban visszakarod szerezni ezt  a pasit akkor az első lépés az kell, hogy legyen , hogy elenged ! Azt kell, hogy megértsd , hogy ennek a kapcsolatnak vége! Ő már nem a Tied ! Engedd el a görcsös kapaszkodást és nyugodj le, csendesedj el oda benn. Magadra koncentrálj és ne rá. Légy őszinte magaddal és gondold át a kapcsolatot , ha kell naponta többször is. Ismerd fel , hogy hol hibáztál. Találj vissza önmagadhoz , legyél újra az a Nő akibe anno beleszeretett . A legjobb az lenne , ha addig semmilyen kontakt nem lenne köztetek amíg ezt az állapotot el nem éred. Ehhez készítettem egy  Mit tegyél és Mit ne tegyél listát , most kezdjük a tiltott dolgokkal. 


Mit ne tegyél szakítás után ! 


- Ne hívogasd az exed ! Ne írj neki sms - t! - Te egy értelmes Nő vagy , aki tiszteletben tartja a másik kérését , döntését és elfogadja azt.

- Ne könyörögj neki , hogy kezdjétek újra ! - ezzel csak azt éred el , hogy elveszted az irántad érzett tiszteletét.

- Ne írogass közösségi oldalakra szakítós, szenvedős idézeteket. - hidd el látni fogja , és tudni is , hogy ez neki
szól. Ezzel az önbizalmát erősíted , illetve még azt is eléred , hogy azt gondolja , hogy egy lelki roncs lettél Nélküle .

- Ne kezdj féktelen bulizásba / pasizásba ! Csak mert azt reméled , hogy féltékeny lesz és vissza megy hozzád. - ezzel megint csak elásod magad a szemében. Ki akar egy olyan csajt akit bárki megkaphat ??

- Ne akarj összejönni bosszúból a haverjával / ismerősével ! - az előző pont csak pepitába . Ezt csak akkor tedd ha örökre elakarod veszíteni.

- Ne nyomozz utána ! Ne nézegesd percenként a profilját . Ne csekkold kinek a képét likeolja , ne kombinálj . Ne tűnj fel ,, véletlenül " azokon a helyeken ahol ő is megtalálható. - akkor újra !  Ő már / egyenlőre nem a Te pasid ! Tehát semmi közöd hozzá kivel mit csinál ! Na meg persze ha mindenhol felbukkansz azzal megint csak nem azt éred el , hogy hiányozz neki.

- Ne kérd Tőle , hogy tartsatok búcsú éjszakát vagy , hogy ha mást nem is , legalább legyen köztetek egy laza kapcsolat. - ezzel a végletekig alázod magad , hadd ne ragozzam ...

- Ne beszélj vele egy ideig ! - legalább addig amíg nem érzed azt , hogy mindenféle érzelmi kirohanás nélkül tudsz kommunikálni vele.





Második lépés 


Egy pár nap elteltével, miután meggyászoltad a kapcsolatod végét , rázd meg magad és kezdődhet a visszahódítás . Na nem ám ahogy azt te gondolod ! Ha most azt hiszed , hogy a következő pontokban azt fogom írni , hogy vegyél egy szexi fehérneműt , hívd fel az exed és csábítsd el ... akkor tévedsz , mert erről szó sem lesz! Sőt a visszahódításhoz nem is igazán kell energiát fordítani a pasira , sokkal inkább önmagadra. 

Annak idején ez a Férfi / Srác csak és kizárólag téged akart ugye ? Bizonyára nem egy lelki roncs voltál amikor is összejöttetek ! Hanem egy kedves , szexi , mosolygós Nő / Lány aki tisztában volt az értékeivel , volt önbizalma. Na most ezt a Nőt / Lányt kell visszaépítenünk . 😋 Avagy hogyan érjük el , hogy a pasi velünk legyen újra ? Mit velünk legyen ?! Őrülten akarjon minket !! 😍😍






Mit tegyél szakítás után ?! 

- Koncentrálj magadra ! - elég a sírásból , a szenvedésből. Szedd össze magad . Most őszintén ha egész nap a szobádban sajnálod magad jobban leszel ? Visszajön hozzád ? Vissza pörgetheted az időkerekét ? Ugye , hogy nem ! Oké zokogj , sajnáld a kapcsolatod max. : egy hétig , de aztán szedd össze magad és inkább cselekedj ezúttal jól. 

- Ha eljutottál oda , hogy most már tiszta fejjel tudsz gondolkodni , akkor gondolj vissza kicsit a kapcsolatodra , sőt az eddigi összes kapcsolatodra tekints vissza és ismerd fel a hibáid. - Esetleg túl féltékeny vagy ? Vagy hatalmas elvárásaid vannak ? Netalán elégedetlen  vagy önmagaddal és ezt a párodon vezeted le ?  Ha ezek közül igaz rád valamelyik ajánlom figyelmedbe egy korábbi posztom , melyet érdemes lenne elolvasnod. Ez mind , mind olyan dolog amin csak és kizárólag te tudsz változtatni . Tehát dolgozz magadon. A múltat már nem tudod megváltoztatni , viszont a jövőd tudod alakítani. 

- Ha felismerted a hibáid az nagyon jó , viszont ne emészd magad rajta ezután. - Ne görcsölj , ne akarj az exedbe kapaszkodni, ne ő legyen minden gondolatod. Nem azt mondom , hogy felejtsd el és kész. Csupán azt , hogy ne a rossz emlékekbe , negatív dolgokba kapaszkodj. Gondolj inkább a szépre és koncentrálj arra , hogy ezután sokkal jobban és tudatosabban fogod a kapcsolataid alakítani. 

- Ha elégedetlen vagy a külsőddel hát itt az ideje , hogy változtass magadon. - Kezdj el tornázni akár egy edző teremben , akár egyedül otthon. Mindegy , hogy a zsírégetés vagy épp egy kis izomépítés a cél a mozgás jót fog tenni a testednek - lelkednek egyaránt. 

- Ha eddig nem sminkeltél akkor itt az ideje , hogy kipróbáld hogyan is áll neked egy kis extra tuning. - Vagy ha pont az ellenkezője igaz rád  , hogy el sem tudtad eddig képzelni magad talpig smink nélkül akkor próbálj ki egy természetesebb makeup -ot. Kérd ki egy kozmetikus, sminkes  véleményét , vagy akár iratkozz be egy tanfolyamra ahol megtanítják neked , hogyan hangsúlyozd ki még jobban a szépséged. 

- Unod a ruha tárad ? Hát cseréld le. -  Először is szedd össze az összes ruhád , nézd át őket majd rendszerezd . Legyen egy olyan kupacod amelyekben azok a holmik vannak , melyektől semmi pénzért nem válnál meg , legyen egy olyan kupacod amelyeket már kidobásra szánnál kizárólag , és legyen egy olyan kupacod amelyet elakarsz ajándékozni vagy épp adni. Jó buli megkérni a barátnőid , hogy ők is tegyék ugyanezt , majd hozzák át az elajándékozásra szánt kupacokat és cseréljétek el őket egymás közt. Na meg persze egy jó kis shopping a legjobb búfelejtő . Legyen szó plázáról vagy egy menő kis turkálóról , ahol kincsekre leltek. 😍

- Ha már így belejöttél a szortírozásba ideje rendet tenni a szobádban / lakásodban. -  Tessék megszabadulni mindentől amire már nincs szükséged ! Ahogyan megszabadulsz a nem kívánatos / nem használt tárgyaidtól úgy akad le rólad egy jó adag negatív érzelem , frusztráció is . A lényeg , hogy elfoglald magad és olyan dolgokat csinálj ami energiával tölt fel , kikapcsol , az érdekeid szolgálja. 

- Éld / élvezd a szingli létet ! -  Nehogy azt hidd , hogy csak egy pasival lehet valaki boldog , a fenét ! Tudom közhely , de mindenképp igaz, hogy amíg nem szereted meg önmagad és nem vagy boldog egyedül is,  addig másokkal sem fog menni. Menj el a csajokkal moziba, színházba , buliba. Sétálj egy nagyot amikor csak teheted. Ha eddig nem jutott időd a hobbijaidra , hát itt az ideje , hogy újra belevágj. A lényeg , hogy csupa olyan dolgot csinálj ami boldoggá tesz . 

- Járj társaságba, ismerkedj meg új emberekkel . -  Tanulj , fejleszd magad. Menj el kirándulni . Bármit amihez csak kedved van. A lényeg , hogy vedd észre az apró örömöket , a lehetőségeket és tanulj meg élni ezekkel. 


Na és miért is éri meg a Férfi helyett önmagunkra koncentrálni ? 

Nos először is mert ezáltal a saját önbizalmunk építjük, erősítjük. Visszatérünk a régi énünkhöz , esetleg egy jobb irányba változunk , fejlődünk, megerősödünk . Tehát mindenképp önmagunkat fejlesztjük . Másrészt az exünknek is fel fog tűnni ez a változás. Hidd el , hogy ha fontos vagy neki akkor minden bizonnyal ő is csekkolja a közösségi oldalad , és még érdeklődni is fog utánad. 




Mi történik a pasiban ? 

- Először is egy idő után elkezdi érzeni a hiányod ( ez lehet akár pár nap vagy pár hét ) ha még fontos vagy neki , ő is gondol rád, neki is eszébe jutnak a szép emlékek. 

- Fogja látni , hogy boldog és kiegyensúlyozott vagy , sőt még talán fel is háborodik azon , hogy milyen jól is vagy Nélküle. 

- Fel fog tűnni neki is , hogy kívül -belül megváltoztál. 


Na most egy dolgot ígérj meg ! Ha felhív ( én ennek egy 90 % - os esélyt adnék 😉😍 ) ezt teheti azért mert piszkálja az egóját az , hogy mi az , hogy te ilyen könnyen túltetted magad rajta vagy épp azért , mert már annyira hiányzol neki, hogy egyszerűen nem bírja nélküled. 😊 Szóval ígérd meg , hogy csak akkor beszélsz vele , ha már érzed azt , hogy mindenféle kirohanás nélkül tudsz vele pár mondatot váltani. Nem fogod a szakítást emlegetni , nem fogod arra kérni, hogy jöjjetek újra össze , nem fogod felhántorgatni neki amiben szerinted ő hibázott... 

Beszélj vele úgy , mint egy kedves ismerősöddel , teljesen semleges témákról. Kérdezd meg mi újság vele , hogy van ? Semmiképp ne kérd arra sem , hogy találkozzatok. Engedd , hogy ő irányítson , ha találkozni akar , akkor ő hozza fel a témát , engedd udvarolni. Ezen kívül ne beszélj vele pár percnél többet , te továbbra se  hívd vagy írj neki. Lassan , de biztosan haladj . Ha épp alkalmatlan időben hív vagy épp akar találkozni , ne rohanj egyből csapot -papot ott hagyva a telefonodért , vagy ne szervezd át a programjaid. Azzal , hogy picit úgy mondd küzdhet érted csak a vágyát , vonzalmát erősíted. A lényeg , hogy szeresd , tiszteld a párod , viszont az első helyen mindig Te magad legyél. Ne add fel az életed soha egy pasiért sem. 
De most már aztán okosan ! 😊😉

Ha esetleg nem keres 2- 3 hónap elteltével sem ?! 

Nos ebben az esetben ha még mindig szeretnéd ezt a pasit , viszont ő nem tesz lépéseket feléd, én azt mondom , hogy megér egy telefont. Csörögj rá és kedvesen kérdezd a hogylétéről , ha elég bátor vagy esetleg oda mondhatod , hogy szívesen meginnál vele egyszer valamikor egy kávét. De itt is él az , ami az előző résznél, hogy úgy viselkedj vele , mint egy kedves ismerősöddel , haveroddal. 

Ha nemet mondd , vagy fel sem veszi a telefont , akkor legalább letisztul benned , hogy nem akar már tőled semmit , és nem reménykedsz feleslegesen. Viszont Te így is jól jársz , mert ha megfogattad a tanácsaim , akkor persze rosszul fog esni, viszont már sokkal magabiztosabb és erősebb Nő lettél , és ha neki nem is kellessz akkor sincs semmi baj, mert fogsz majd másnak 😉 és azt is elmondhatod magadról , hogy magadba fektettél , nem egy ilyen pasiba aki még a telefont sem képes felvenni. 

Mit gondoltok a témáról ? Legyen még hasonló ? Ti szereztétek már vissza az exetek ? Ha igen, hogyan tettétek ? 😊

Rena

15 megjegyzés:

  1. Soha nem szereztem vissza exet. Egy ideig szenvedtem és elengedtem. 😊

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jó a téma. Sok emberhez el kellene hogy jusson az írásod mert annyian vannak akik pont az ellenkezőjét csinálják egy szakítás után.
    Nekem az első és nagy szerelmem a párom, de voltak előtte pasik akikkel jártam. Hála az égnek nem volt ilyen szakításos problémám. Remélem nem is lesz, de ha mégis, biztosan éretten kezelném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök 😁 Köszönöm , hogy megosztottad velem 🥰

      Törlés
  3. Én soha nem akartam és nem is akarnék egy férfit visszaszerezni, akivel egyszer szakítottunk és elengedett, ahhoz többé nem megyek vissza. Engem próbáltak már visszaszerezni, volt, hogy úgy, hogy az exemnek másik barátnője volt, ezért még különösen pipa lettem, én ilyenkor a másik nővel leszek szolidáris. De biztos vagyok abban, hogy van olyan kapcsolat, amely akár egy külső ok miatt ment tönkre, távolság, munka, amelyet érdemes megmenteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen , sajnos néha a külső körülmények tesznek tönkre egy amúgy jól működő kapcsolatot 😔

      Törlés
  4. Nagyon fiatal voltam (15 éves) mikor megismerkedtem párommal gyerekeim édesapjukal ő a Nagybetűs szerelem. Így nem volt az életemben szakitás de az biztos hogy ha egyszer menni akkar az egyik fél akkor elkell engedni mert mindenkinek megkell adni az esélyt a boldog élethez.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó írás, a felét így csináltam, a másik felét nem. Kényes téma számomra, de érdemes róla beszélni az biztos. Hogy valaki visszamegy a másikhoz? Az az illető érzelmeitől függ jobban, amire olykor nem árt hatni (szerintem) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 😈😉😊 igen csábítani nem bűn ☺😇

      Törlés
  6. Szerinten szuper lett! Ezt sok-sok csajnak látnia-olvasnia kellene.

    VálaszTörlés
  7. Szuper kis összeszedett gondolatok ezek, nagyon jól tükrözik a valóságot is. Sokszor aki belekerül hirtelen ebbe a helyzetbe az nem tudja mitévő legyen .. de ez egy alapvetően jó iránymutató mindenkinek! Nagyon tetszik hogy központba állítod azt hogy foglalkozzon az illető önmagával, semmi mással - mindenképpen hozzá akartam tenni de te is odaírtad hogy ezzel igazából csak nyerhetünk mert helyrerakjuk magunkat és ez már a nyert ügy ! Az .eg csak a ráadás hogy lehet mire megtaláljuk újra önmagunkat rá is jövünk hogy akit vissza akarunk édesgetni valójában nem is szükséges már az életünkbe igazából mert sokkal jobbat érdemlünk 👌😉

    VálaszTörlés
  8. Aztaa, jól összeszedted. Ebben a bejegyzésben benne van minden. :)

    VálaszTörlés