Oldalak

2022. január 4., kedd

A tea jótékony hatásai

 A hideg , zord időben nincs jobb mint egy csésze finom tea , vagy épp egy jeges tea amikor is  nyáron a kánikulától szenvedünk . Azzal mindannyian tisztában vagyunk , hogy  nátha , influenza esetén az orvos által előírt gyógyszerek mellett a mielőbbi gyógyulás érdekében pihenés, ágynyugalom és sok tea fogyasztása javasolt . Viszont a különböző teáknak ennél sokkal több pozitív hatása is van , ebben a bejegyzésben hoztam is párat , melyekről most kicsit mesélnék nektek ... 😉



A bejegyzésben szereplő teákat megtaláljátok a Rossmann , DM üzletekben , bioboltokban , és természetesen a Herbária webshopban .

Kamillavirágzat


A kamillateát senkinek nem kell bemutatnom szerintem , biztos vagyok benne , hogy anyukátok  ehhez a tuti módszerhez nyúlt ha gyerekként kicsit is megfáztatok. Az én anyum legalábbis ezt tömte belép folyton 😂 bevallom akkor nagyon utáltam mert nem ízlett . Van ugye egy jellegzetes illata és kesernyés íze . Viszont számtalan jótékony hatása van a kamilla virágzatának , immunerősítő , gyulladáscsökkentő , görcsoldó, antibakteriális, fájdalomcsillapító . Fogyaszthatjuk italként , borogatásként , de a fürdő vizünkbe is dobhatunk szárított kamillavirágot. Nézzünk néhány problémát melyet orvosolhatunk vele. 

Belsőleg 

- nátha, influenza , hörghurut ( inhaláláshoz egy szuper megoldás ) 
- láz csillapítás 
- emésztőrendszeri panaszok esetén 
- enyhe gyomor- és bélgörcsök kezelésére 
- felfúvódás ellen 
- stresszoldó , nyugtató hatású 

Külsőleg  ( pl.: borogatásként ) 

- acne, pattanás  kezelésére 
- bőrgyulladásra 
- felfázás, húgyúti fertőzés esetén ( ülőfürdő ) 
- ízületi , reumás fájdalmak enyhítésére 
- arcüreggyulladás
- árpa, kötőhártyagyulladás 
- fog - fogínygyulladás 
- sebkezelés 

A képen látható : Kamillavirágzat (Matricariae flos) 
50 g
Ajánlott fogyasztói ár : 440 ft




Csalánlevél 

A csalánt sokan nem szeretik, sőt írtják mert úgy gondolják , hogy csak egy felesleges gyomnövény mely ráadásul csíp , holott a kamillához hasonlóan rengeteg jótékony hatással bír . Többek között Ízületi gyulladás és egyéb reumatikus panaszok kiegészítő kezeléseként is alkalmazhatjuk , vizelethajtó hatással bír , azonkívül vértisztító , méregtelenítő , salaktalanító tulajdonsága is van. Na nézzük milyen betegségek / problémák esetén érdemes alkalmaznunk .

Belsőleg

- hólyaghurut
- reuma
- köszvény
- bőrbetegségek
- magas vérnyomás,
- gyomorhurut
- hajhullás esetén is szuper megoldás
 
Külsőleg 

- reumás panaszok esetén
- pattanásos bőr kezelésére
- aranyér ( ülőfürdő )
- samponként szuper korpás, zsíros hajra

A képen látható : Csalánlevél (Urticae folium)
30 g
Ajánlott fogyasztói ár : 250 ft

 


Epres gyógynövény teakeverék cickafarkfűvel és palástfűvel 



Itt már egy filteres teakeverékről van szó , egész pontosan 20 filtert tartalmaz. Amikor is felnyitjuk a teás dobozt isteni eper illat áraszt el bennünket , mely a tea ízében is megnyilvánul . Aki nem kedveli a gyógyteákat a jellegzetes ízük miatt , annak ez egy nagyon jó választás lehet , mivel a tea gyógynövényes ízét  a rooibos és eper édes ízével egészítették ki. A cickafarkfű és a palástfű  arra hívatott , hogy támogassák  a női szervezetet a mindennapok során. De nézzük kicsit részletesebben miért is bizonyul jó választásnak bármelyik is. 

Cickafarkfű 

Köztudottan a női bajok orvoslására alkalmas. Enyhíti a menstruációs görcsöket , a vérzést . Gyulladás gátló, görcsoldó hatású,  görcsös jellegű gyomor-, bél- és epebántalmak, gyomorhurut esetén alkalmazhatjuk,  csökkenti a puffadást, javítja az étvágyat. Ülőfürdő formájában aranyeres panaszokra, petefészek-gyulladás, mióma kiegészítő kezelésére.
Nyugtató hatása miatt elősegíti a pihentető alvást. 

Palástfű 

A palástfű teáját elsősorban nőgyógyászati problémákra ajánlják például endometriózisra, gyulladásos betegségekre, menstruációs problémákra, változókori panaszokra, hőhullámra. Egyik legfőbb jótékony hatása, a menstruációs ciklus szabályozásának képessége.
Alkalmazható enyhe hasmenés esetén. Külsőleg vérzéscsillapító hatása miatt kisebb sebek, sérülések kezelésére alkalmas. 


A képen látható : Epres gyógynövény teakeverék cickafarkfűvel és palástfűvel
20 filtert tartalmaz
Ajánlott fogyasztói ár : 645 ft

 



Lady Ciklus

Egy újabb női tea 😁 a Lady Ciklus gyógynövényeket tartalmazó filterezett étrend-kiegészítő készítmény. A teakeverék kifejezetten azon hölgyek számára készült, akik természetes módon szeretnék enyhíteni a cikluszavarok miatt kialakuló kellemetlen tüneteket, valamint a menstruációt kísérő lelki változásokat.

A réti palástfű és közönséges cickafark mellett az összetevők közt megtaláljuk még a citromfüvet . Mely elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Emellett emésztésjavító, puffadásgátló.

A képen látható :Lady Ciklus gyógynövényeket tartalmazó filterezett étrend-kiegészítő készítmény teaital készítéséhez
20 filtert tartalmaz
Ajánlott fogyasztói ár : 770 ft




Borsosmentalevél

Ennek a teának valami fenséges mentol illata van , nekem nagyon tetszik. 😊 Minden bizonnyal hallottatok már róla hiszen fűszer- és gyógynövényként is ismeretes. Az élelmiszeriparban cukorkák, rágók, fogkrémek, szájöblítők gyakori kedvelt komponense. Viszont ennél sokkal többet tud ez a növény , hoztam itt is pár példát milyen betegségek esetén érdemes a borsosmentalevélért nyúlnunk.

- étvágytalanság esetén
- epeműködés serkentésére
- görcsoldásra ( pl.: menstruációkor )
- emésztőcsatorna fertőtlenítésére
- húgyutak fertőtlenítésére
- fejfájás ellen
- gyomor és bélhurut esetén

A képen látható : Borsosmentalevél (Menthae piperitae folium) filteres
25 filtert tartalmaz 
Ajánlott fogyasztói ár : 605 ft 




Ti melyiket fogyasztjátok ? 
Melyiket próbálnád ki szívesen ? 

Rena 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése