Oldalak

2021. augusztus 2., hétfő

Mit vegyünk meg a Patikából ? # 2 - Bioderma

Végre van egy kis időm leülni a laptopomhoz és foglalkozni kicsit a Bloggal , ami idén nem igazán jött össze annyiszor , amennyiszer azt év elején terveztem 😔 pedig nagyon szeretem , mert egyrészt kikapcsol , másrészt olyan dolgokról írok amikért rajongok 😍 igen ezek a kozmetikumok, sminkek , a shoppingolás varázsa 😂 na meg persze a témák is mind .mind közel állnak hozzám is és engem is foglalkoztatnak. Csak ugye nekem is van egy munkahelyem , amit 12 órában űzök  , van egy otthonom szerencsére! amiről gondoskodnom kell , hál ' Istennek van családom és  magánéletem is,  és ezek mind -mind előrébb vannak , mint a blogolás a fontossági listán , de ez így van jól ! 

Na de most vissza az új cikkhez , amit igazából már jó rég tervezek , de most végre elhoztam Nektek , ami nem másról , mint a Bioderma termékekről szól, tehát következik a Mit vegyél meg a Patikából sorozatom következő része . 😊 Most is igyekszem termékcsaládonként haladni , továbbá minden termékcsaládnál jelzem kinek és milyen problémára ajánlott az adott termék . A Bioderma néhány termékét természetesen én is próbáltam már , ezeknél nyilván ejtek egy-két szót a saját tapasztalataimról is . 

Bioderma 


A Bioderma egy francia dermokozmetikai , ökobiológiára épülő márka . A termékek különböző bőrtípusokhoz kötődő problémákra nyújtanak megoldást. A Naos filozófiája a bőr ökoszisztémájának tiszteletben tartása és a bőr egészségének megőrzése .


ABCDerm 

Babaápolás - ez a termékcsalád a babák és a kisgyermekek bőrének biztonságos ápolására jött létre. Itt mindent megtalálunk amivel megfelelően gondoskodhatunk egy kisbaba bőréről , vagy épp megóvhatjuk azt. 
Többek közt fürdetők , hidratáló krém , popsiápoló krém, szájkörnyékápoló krém, koszmó elleni krém stb...





Atoderm 


Normál , száraz , nagyon száraz , ekcémás bőrre 
A Bioderma azért hozta létre az Atoderm termékcsaládot , hogy megoldást kínáljon azok számára akiknek állandó problémát jelent a bőrszárazság , a viszkető , feszülő , irritáló érzés. A termékek megoldást kínálnak a száraz és atópiás bőr helyreállítására . Biológiailag és tartósan állítja helyre a nedvességet és lipideket nélkülöző bőr természetes hidrolipid rétegét. 
Az Atoderm -nél rengeteg termék áll rendelkezésünkre , hidratáló , tusfürdő, testápoló , ajakbalzsam ... és még sok minden más. A termékek az egész család számára használhatók , kisbabák számára is , kivéve koraszülöttek. 





Cicabio 


A bőrregenerálására kifejlesztett termékcsalád , megfelelő választás lehet akár irritált bőrtől szenvedsz , akár a sebgyógyítást , esetleg heg kezelés a cél. 
Ez a termékcsalád is nyugodtan használható az egész család számára , kivéve a koraszülötteket. A Cicabio termékek között találhatunk SPF védelemmel ellátott készítményt , továbbá különböző lotionokat melyek megakadályozzák a hegesedést , gyorsítják a sebgyógyulást. 





Hydrabio 


A Hydrabio termékek vízhiányos bőrre lettek kifejlesztve 
Ez a termékcsalád arcra való termékeket  kínál számunkra , az arctisztítótól a hidratálóig . Minden bőrtípus számára megfelelőek lehetnek a készítmények a száraztól a zsírosig. 





Én is próbáltam → Hydrabio Perfecteur SPF 30

Azt hiszem egy két éve használtam ezt a terméket , ha jól emlékszem Karácsony alkalmával leptem meg magam akkor néhány Bioderma termékkel , mivel tél volt,  hideg volt,  a bőröm pedig annak ellenére , hogy zsíros / kombinált a hideg hatására elkezd feszülni , hámlani és száraz foltok jelennek meg rajta. Ezt a krémet én hidratálóként használtam , reggel és este egy- egy pumpányit mivel egy sűrű állagú termék. Nagyon szépen egységesít , hamar beszívódik ( ha többet tettem akkor nehezebben , de ezt ugye ki kell tapasztalni , a száraz bőrűek számára nyilván másképp reagál ) szerettem használni , mivel  szuperül hidratál , szépen rendbe tette a bőröm , és ugye az SPF védelem is plusz pont. 





Nodé 


A Nodé termékcsaládnál hajápolási termékeket találunk .
A Nodé a haj és fejbőr (korpás, zsíros, száraz, érzékeny) számára, valamint a seborrheás dermatitisszel és pikkelysömörrel küzdők számára nyújthat segítséget.







Én is próbáltam → NodéDS+ Shampooing

Ajándékba kaptam utazó méretben ebből a samponból még tavaly ősszel . Egy krémsamponról van szó , ami egy kevésbé habzó formula , mint amihez hozzá vagyok szokva. Az illata az nagyon enyhe , de kellemes. A hajam annyira nem szerette , száraz tapintású lett tőle. Az igazsághoz viszont hozzátartozik az is , hogy használtam párszor , de nem az én hajtípusomnak megfelelő ez a termék , mivel ez a viszketés és korpa megszüntetésére lett kitalálva. Az én hajam pedig száraz a végeknél , a töveknél pedig zsírosodik , de szerencsére nem korpás és nem viszket, így ugye tényleg nem nekem való. Viszont tovább ajándékoztam egy barátnőmnek , aki áradozott , hogy megszüntette a korpásodását. 😊




Photoderm 

Fényvédők teljes választéka az egész család számára. Ennél a termékcsaládnál a kisbabádnak is találsz megfelelő terméket , mely megvédi a napsugárzás ártalmaitól.  Megerősíti , védi az érzékeny vagy épp napallergiára hajlamos bőrt. Ami még szuper , hogy különbőző  bőrtípusoknak megfelelően választhatunk fényvédőt , mint például száraz , zsíros, pattanásos , érzékeny vagy épp hiperpigmentált bőrre. 





Én is próbáltam → Photoderm NUDE Touch SPF50+ 
Natural 01 ( természetes színárnyalat ) 

Nagyon szeretem ezt a fényvédőt , három árnyalatban elérhető , a naturális mellett van még egy világos és egy sötétebb árnyalatú is belőle. Mikor első alkalommal használtam nagyon meglepett , hogy ennyire folyékony , erre egyébként készüljetek , hogy az . Használat előtt fel kell jól rázni. Nyáron mivel nagyon zsíros a bőröm nekem ettől a fényvédőtől még jobban csillog , viszont ezt egy kis púderrel tudom korrigálni , ősztől - télig viszont szép matt a finish. Egyébként a kombinált / zsíros bőrűeknek jó választás lehet , mivel amellett , hogy mattít , egységesít , fényvédelmet ad még kezeli is azt.  Nyáron e fölé alapozót nem is használok , mivel szépen egységesíti a bőröm , és ad egy nagyon természetes hatást , egy enyhe fedéssel. Szépen lehet rá sminkelni , nem nehezíti el a bőrt , tud alatta lélegezni , és nem mellesleg hidratál is. 




Pigmentbio 

Egy termékcsalád speciálisan a hiperpigmentált bőr kezelésére. A bőr világosításának elősegítésére , a tisztítástól az ápolásig. Ennél a termékcsaládnál  arcápoló készítményeket találunk. Különböző lemosókat , krémeket , szérumot. 




+ 1 termék

PigmentbioSensitive Areas - Krém érzékeny területekre

Célzott kezelés az elszíneződött, irritált, érzékeny területekre, sötét foltokra, külső intim, valamint sérülékeny területekre.
A barna tengeri alga kivonat megnyugtatja a bőrt és segít
megelőzni a bőrpír kialakulását.Gazdag textúra, amely nem
hagy ragadós érzetet. Nagyon jó bőrtolerancia. Illatanyagot
nem tartalmaz.




Sébium

 A Sébium, zsíros és pattanásokra hajlamos bőr számára kifejlesztett termékcsalád, ugyancsak arcra való termékekkel találkozhatunk itt. 






Én is próbáltam → Sébium Gel moussant

Utazó kiszerelésben próbáltam ezt a lemosót , de szerintem megfogom venni majd a teljes kiszerelést is. Egy enyhe , de kellemes illata van , szépen tisztít, nem húzódik utána a bőr , nem csípi a szemet. Egy üde , ápolt , matt  bőrképet eredményez , anélkül , hogy szárítana . 




Sensibio 

Érzékeny bőrre kifejlesztett arcápoló  termékcsalád. Hatékony megoldást nyújtanak az érzékenységet kiváltó okoknak, valamint az irritáció súlyosságának és stádiumánk megfelelően.





Én is próbáltam → Sensibio H2O micellás víz 

Ha másról nem is , erről a micellás vízről biztosan hallottatok a Biodermával kapcsolatban. Ez volt az első micellás víz , sőt a márka  ikonikus és az egyik legismertebb terméke is egyben. Mit is mondhatnék róla ? Egyszerűen tökéletes ! Minden szennyeződést és smink maradványt eltávolít , mégis kíméletes , nem szárít , nem csíp , nem irritál , nem hagy ragacsos érzetet. Legjobb micellás víz! 




Képek forrása : Bioderma.hu


Ti milyen bőrtípussal rendelkeztek ? 
Van esetleg valamilyen bőrproblémátok ? 
Próbáltatok már Bioderma terméket ? 

Rena 

9 megjegyzés:

  1. A Hydra- és Cicabio vonal nagy kedvencem a Biodermától ❤️ ...Nem is beszélve a Sensibio micivízről! 🙂 Jó kis összefoglalás lett, köszönjük 🙏

    VálaszTörlés
  2. A micellas vizet hasznaltam már az nagyon jó. Az összeállítás szuper!🥰

    VálaszTörlés
  3. A Photoderm termékcsaládból az 50+-os naptejet próbáltam és szuper! Hamar beszívódik a bőrbe és hosszantartó napvédelmet nyújt. ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen , a Bioderma fényvédők nagyon jó minőségűek 😉😊

      Törlés
  4. Én nem ismerem a termékcsaládot, így nem tudok véleményt mondani.😊

    VálaszTörlés
  5. Ezek közül sajnos még egyiket sem próbáltam, de szuper termékek lehetnek. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem a biodermát, bár egy ideje már nem igazán használtam. De nagyon jó kis márka és hasznos is😊😊

    VálaszTörlés