Oldalak

2021. május 2., vasárnap

Mi kell a Férfinak ?

Tegye fel a kezét az aki még nem látta  a Mi kell a Nőnek című vígjátékot , Helen Hunt és Mel Gibson főszereplésével ? Bizonyára mindannyiótok látta már legalább egyszer, amennyiben viszont még nem mindenképp nézzétek meg. 😉 A filmben Mel Gibson egy olyan pasit alakít akiért a nők oda vannak , amivel ő természetesen tisztában is van és vissza is él vele, miközben az eszébe sem jut , hogy mi jár egy nő fejében , mire vágyik , mit érez.  Egészen addig amíg egy otthoni baleset során villámcsapás éri , és egy különös következményként meghallja a nők gondolatait... 


Kép forrása : Mafab.hu 

Nos én nem tudok olvasni a férfiak fejében sajnos vagy szerencsére 😏 és nem is tudlak felruházni Titeket sem ilyen képességgel, viszont most arra gondoltam, hogy megpróbálom a lehetetlent és megosztom veletek , hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a Nő akire a férfiak vágynak. 😊😉
Szerencsére a baráti körömben elég sok pasi van , ezért mielőtt ennek a cikknek neki ültem volna egy kicsit meginterjúvoltam őket 😃 tehát azokat a dolgokat fogom, most megosztani veletek amelyek az ő ajkukat hagyta el . Na meg persze a saját véleményem és tapasztalatom sem hagyhatom ki. 
Ja és természetesen nagyon örülnék neki ha Ti is megosztanátok velem kommentben azt, hogy szerintetek mi kell a férfinak. De most akkor nézzük milyen is az Álomnő?! 😍

A Nőies Nő 

A fiúk mondták : Szeretem sőt imádom a feleségem ! Viszont mióta megszületett a kisfiúnk eléggé elhanyagolja magát. Néha megjegyzem , amikor látok egy másik nőt, hogy neki is milyen jól állna egy szép és ízléses műköröm , vagy egy csinos ruha ami kiemeli az alakját , de ő ezt sértésnek veszi és oda vágja , hogy  " egy műkörmös , agyon festett cicababa biztos nem főzne rád , meg nem mosná ki a gatyád ! " Pedig egyáltalán nem bántásból mondom ezt, csak épp mikor összejöttünk sokkal jobban figyelt magára, és akkor ezek a dolgok természetesek voltak neki. 


Nos igen , lehetséges, hogy ez a kijelentés sok másik nőt is szíven ütne. Viszont ezt el kell fogadnunk , hogy a férfiak vizuális lények akiknek igen is számít a külső ( hiába is tagadják / tagadjuk ezt ) és nem, most nem arra gondolok , hogy viselkedj vagy épp öltözz cicababaként ! Erről szó sincs, csupán arról , hogy  a férfiaknak számít az, hogy mennyire adsz magadra. Kérlek ezt ne úgy értsétek , hogy az kell nekik , hogy már reggel ébredéskor talpig sminkben, szépen fésült hajjal pattanj ki az ágyból ! Én inkább arra gondolok , hogy a megjelenésed legyen ápolt és igényes akár szingli vagy, akár kapcsolatban vagy épp házasságban élsz. Azért mert feleség , anya vagy attól még nem kell megfeledkezned arról, hogy elsősorban Nő vagy! Valljuk be , hogy a lepattogzott körömlakk, a lenőtt hajfestés , a kinyúlt , kifakult melegítő , a szőrös női test,  az minden csak épp  nem  igényes és szexi. A környezetemben nagyon sokszor tapasztaltam azt , hogy a lányok szingliként vagy épp a kapcsolat kezdetekor borzasztóan sokat adnak magukra , aztán ahogy bepasiznak egyre kevesebbet , ami nem feltétlenül jó. 

Az Önálló  / céltudatos Nő 

Fiúk mondták : volt egy barátnőm akibe szó szerint bele voltam hullva , az elején még nem akartam észre venni , hogy mennyire rosszul is csinálja az életét. 28 éves volt a szüleivel élt , ők tartották el ,   egésznap a Facebookon lógott , hétvégén pedig csak a buli, amit természetesen nyilván én álltam minden alkalommal. Egy idő után elkezdem finoman jelezni, hogy valamit kezdeni kellene az életével , és felajánlottam, hogy segítenek neki munkát találni , nos munka az lett volna több is  , de az ő számára természetesen egyik sem felelt meg , és még csak az állásinterjúra sem volt hajlandó elmenni. 1 évig bírtam vele, pedig tényleg nagyon szerettem. 


Én 20 éves korom óta magamat tartom el , az elmúlt 12 évben egy percig nem voltam munkanélküli hála Istennek , remélem , hogy ez a jövőben is így marad ! Az első fizetésemet arra szántam, hogy lecseréljem a hálószoba bútorom , és azóta is mindig igyekszem olyan dolgokra költeni a fizetésem egy részét amire szükség van és fontos, természetesen a rezsi díjak mellett. Nem vagyok milliomos ( valószínűleg soha nem is leszek ) de azt tudom, hogy soha nem szeretném azt érezni, hogy én valakitől függök vagy , hogy engem valaki eltart. Mindig voltak céljaim, álmaim és mindig lesznek is amelyeket hol könnyebben , rövid idő alatt tudok elérni, megvalósítani, hol nehezebben . De soha nem estem kétségbe  ha nem repült a sült galamb a számba , mert tudtam/ tudom, hogy a célokért tenni , sőt néha küzdeni kell. Szerintem nagyon fontos az, hogy egy nő tudjon  önállóan döntést hozni, és ha a döntés esetleg rossz tudja elviselni a következményeit. Keresse , ragadja meg a lehetőségeket és ne mástól várja azt , hogy tálcán kínálják neki. Ez nem csak az anyagi dolgokra igaz természetesen, hanem az élet minden területére.  

Életvidám 

Fiúk mondták : nagyon nehezen tudok kiigazodni a barátnőmön. Néha annyira jól ellehet vele beszélgetni , nevetgélni . Máskor pedig rájön az 5 perc és csak nyavalyog , hisztizik , búvalbélelt. Tökre lehúz ilyenkor...


Hm... igen . Azt azért megjegyezném , hogy ezt mi nők is elmondhatnánk ugyanígy a pasikról, merthogy nekik is vannak jobb és rosszabb napjaik. Viszont tény , hogy a pasik valóban az életvidám csajokra buknak. Akikre öröm ránézni , akikkel lehet egy jót beszélgetni , akik őket is felrázzák , motiválják , erősítik. A nők akiknek van humoruk , akik sértődés helyett velük együtt tud  nevetni akár saját magán . Azok a nők akik a megoldásra koncentrálnak egy adott dologban és nem a problémát nagyítják fel , akik úgy látják, hogy a pohár félig tele van ,  azok a nők igazán szexik és velük érzik magukat igazán elemükben a srácok. 

A Magabiztos Nő

Fiúk mondták : volt egy csajom aki egyszerűen az agyamra ment . Minden nap végig hallgattam a nyavalyáját ...  " szerinted pici a mellem ? Szerinted nem túl vastag a combom ? " Ha szembejött velünk az utcán egy másik nő és én véletlenül rápillantottam  , 3 napig veszekedett velem  , mert én elvileg bámultam mert nagyobb  melle volt , mint neki. Az elején még nem nagyon zavart , győzködtem, hogy mennyire is jól néz ki, egyébként a csaj tényleg 10 / 10 -es volt, viszont néhány hónap után tipli , mert elegem lett az önbizalomhiányából.... neki Pszichológus kell nem én ! 


😌 Az utolsó mondat kicsit erős, de jogos. De az is tény, hogy a magabiztosság az a dolog amivel érdemes foglalkoznunk és első sorban magunk miatt ! Bár ehhez elég sok idő és kellő önismeretre is szükség van ,  egyébként ezen nekem is sokat kell dolgoznom . 😏 Viszont azt nekünk Nőknek tudatosítanunk kell magunkban, hogy a hibáinkat ( már ha úgy érezzük , hogy vannak és ezeket nem csak bebeszéljük magunknak vagy épp rosszabb esetben belénk beszélik ) nem a párunkra kell rázúdítani , hanem nekünk kellene ezen dolgozni. De erről majd egy külön fejezbe szeretnék mesélni, mármint a magabiztosságról. Az meg , hogy egy férfi megnéz egy másik nőt az utcán az egy olyan dolog amit el kell fogadni, ismétlem a férfiak vizuális lények ! Megnézett egy másik nőt ? Na bumm akkor mi van ? Melletted sétál, a te kezed fogja! Az , hogy egy ilyen dolog miatt hisztizel , azzal csak azt jelzed neki, hogy azt a nőt aki miatt van a hiszti te többre értékeled , mint saját magad. Egy másik fontos dolog pedig, hogyha te változtatni szeretnél magadon azt saját magad miatt tedd! Mert Te érzed ettől magad jobban, és mert Te  akarod ezt. 

A Nő aki értékeli 

Nem is gondolnátok , hogy hányszor hallottam ezt férfiak szájából, hogy "  akármit teszek nem értékeli. " Sajnos a párom szájából is elhangzott már ez a mondat, hogy " nem hiszem el, hogy ezt sem tudod értékelni !? 😔 igen nehogy azt gondoljátok , hogy én egy tökéletes nőnek akarom beállítani magam, sőt távol állok tőle. 😃 Viszont talán ez az a dolog ami a férfiak számára a legfontosabb lenne egy párkapcsolatban, hogy értékeljük őket. Nem kell itt nagy dologra gondolni ! 


Nem arról van szó, hogy boruljunk térdre előttük, hogy úgy nézzünk rájuk, mint egy fél Istenre. Én inkább arra gondolok, hogyha egy nehéz nap után félig alvó üzemmódban felhív minket akkor ne verjük ki a balhét , hogy miért nem tudott előbb hívni, hanem jusson eszünkbe , hogy nem tudott elaludni anélkül, hogy hallaná a hangunk. Vagy épp ha késik a randiról jusson eszünkbe , hogy esetleg megállította a rendőr vagy dugóba keveredett és hiszti helyett örüljünk inkább a találkozásnak. Ha segít a házimunkába ne azt vegyük észre, hogy nem volt olyan alapos , mint mi magunk, hanem értékeljük azt, hogy megcsinálta amire megkértük. Ez egy olyan téma amiről rengeteg lehetne beszélni , de most nem mennék bele részletesebben. Viszont egy valamit még hozzá fűznék , nagyon sok fiú barátom számolt be arról, hogy a legtöbb komoly kapcsolata amiatt ért végett , mert a barátnője / felesége nem értékelte az erőfeszítéseit , ehelyett inkább hisztit, kritizálást kapott, tehát érdemes ezen elgondolkozni. 

Nos tetszett Nektek ez a bejegyzés? Mit gondoltok a témáról ? 

Rena 

3 megjegyzés:

  1. Tetszik igen! ❤️ Jó belelátni kicsit a másik nem gondolataiba, de annyira nehéz téma ez.. 😱 Sajnos annyira személyfüggő férfiaknál is ez a dolog.. nőként a csillagos eget is megpróbálva lehozva és figyelve a fentiekre is sajnos eddig nem sikerült belefutnom még abba a férfiba aki értékelni tudta volna ezeket a dolgokat. 😔 Van amiről valóban mi nők megfeledkezünk sokszor, meg ugye mindenkinek vannak rossz napjai (pasiknak is) de jobb esetben tanulunk belőle és legközelebb már okosabbak vagyunk akár közösen is. Valahogy még én nem találtam meg azt a párt aki reálisan látná a dolgokat sajnos ilyen téren... Ráadásul tapasztaltam hogy pont olyan lányok karjaiba futnak végül páran akről ponthogy korábban rossz példàt állítottak fel nekünk hogy az ilyen meg olyan lányokat ki nem állhatják és mi (az aktuális pár) soha ne legyünk ilyenek vagy olyanok.. erre tessék majd végül kikötnek egy pontosan ilyen lány mellett 😮 ezeket sose tudom hova tenni! Remélem idővel mindenkihez eljut a megfelelő Társ ❤️

    VálaszTörlés
  2. Szia! Szupi lett a bejegyzés. Én szerencsére egy boldog s kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek. A párommal számíthatunk egymásra, mindent is meg tudunk beszélni. Ha valamit kérek (házimunka) azonnal megvsinja. Valamikor önállóan. Szavam nem lehet. Az első "eset"hez lenne egy gondolatmenetem. Igaz nem ismerem a hátteret, de arra reagálni szeretnék ami le lett írva. Egy Nő amikor anya lesz (nem vagyok anya, viszont a nővéremnek két csodaszép kislánya van s nsgyszerű csodaaanyuka) a gyermeke a legfontosabb a világon. Ilyenkor nem étdekli ha egész nap kócos, vagy lenőtt a festék... műköröm?! Egy anyának nem kell sőt... sérülést okozhat a picinek. /az egészségügyben -babaosztályon is- tilos a hosszú köröm lehalábbis régen így volt, nehogy sérülést okozzon a nővér/orvos a betegnek/páciensnek. Anyukám a eü suli óta rendszeresen rövidre vágja a körmeit mert így tanulta ez volt a kötekező./ egy anyuka ha tisztán tartja magát, ápolt, tisztaság szempontjából odafigyel magára, akkor nincs semmi probléma. Ez teljesen normális. Furán is néznék egy olyan anyukára aki hetente fidrásznál vagy körmösnél lenne... a pici az első. Ha anya lennék én is a legkényelmesebb ruhába lennék. Naponta annyiszor öltöznék át mint a gyerek 😂 persze nem azt mondom hogy szakadt ruhákba kell lenni vagy mint egy csöves, de snyukától ne várjuk el azt, hogy kegyen ideje feldobni egy parti sminket. Egy anya szerintem örül ha wcre egyedül el tud menni. Bocsi hosdzú lett a komment, de én így gondolom. ❤️

    VálaszTörlés
  3. Persze én ezt értem , de náluk nem babyről van már szó. Egyébként ezt egy pasi nem így gondolja , máskènt működnek , mint mi ☺

    VálaszTörlés