Oldalak

2021. május 6., csütörtök

Fogyókúra tippek

Szerintem nincs olyan nő aki ne fogyózott volna már életében legalább egyszer . Amivel nincs is baj akkor ha valóban van rajtad túlsúly ,ha te  magad szeretnél fogyni az egészséged érdekében vagy épp mert ezáltal jobban érzed magad a tükörbe nézve. Igazából a gond akkor kezdődik ha már abból áll az életed , hogy folyamatosan egyik diétát követi egy újabb diéta és egytől egyig mind sikertelen eredménnyel , ami ne adj Isten az egészségedre is mehet. Diétázni szabad , csak éppen ésszel ! 


Egyébként én is diétázom 😃 pont ezért ástam bele magam ebbe a témába , amit természetesen veletek is megosztok . Így időről - időre hozok néhány tippet.  Nyilván nem lesznek új infók a témában jártasok számára , de hátha nyújt egy kis segítséget vagy motivációt azok számára akik hozzám hasonlóan fogyni szeretnének. 😊

Néhány fontos dolog , amit nem árt tudatosítani magunkban. 

- szénhidrát korlátozás nélkül nem lehet fogyni !
- ha fogyni akarsz akkor bizony kevesebbet kell enni !
- heti max.: 1 kg fogyás számít egészségesnek ! 
- tilos éheztetni magad ! 
- a fogyás sikeressége 70 % -ban az étkezésben 30 % -ban a mozgáson múlik ( de erről például megoszlanak a vélemények ) 



1. Tipp

Ha tartós fogyást szeretnél akkor igazából  életmódváltásra van szükség , ami nyilván nem egy pár napos történet lesz . Ezért szükséges , hogy erre felkészülj fejben is és eszerint cselekedj , tehát szükséges, hogy legyen ehhez benned kellő motiváció  , akaraterő és kitartás. 💪

2. Tipp 

Tűzz ki egy célt ! Pl.: szeretnék 10 kg -tól elbúcsúzni . Majd számold ki , hogy ezt mennyi idő alatt szeretnéd elérni . Mivel azt írtam, hogy a heti - 1 kg számít egészségesnek , számoljunk heti 0,5 kg -mal , ami azt jelenti , hogy a cél legyen az , hogy -10 kg 20 hét alatt , ami jelen esetben 5 hónap. Lehet , hogy így soknak tűnik az 5 hónap , de gondolj bele ha el  sem kezded  , akkor 5 hónap múlva te még mindig + 10 kg - mal leszel több. 😊

3. Tipp 

Most jön a legnehezebb része 😡 egy tartós és sikeres fogyáshoz bizony áldozatokra van szükség , jelen esetben lemondásokra. Egy fél évre legalább búcsúzzunk el a finomított szénhidrátoktól . Tiltólistás dolgok fehér kenyér, péksüti , fehérliszt , fehércukor , édesség , cola , chips , rizs, burgonya. 
Helyettük válasszunk teljes kiőrlésű termékeket . 




4. Tipp 

Víz minden mennyiségben! Nagyon , nagyon fontos , hogy a diéta alatt rengeteg folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. A legjobb ha ez ásvány vagy forrásvíz . De nyugodtan fogyaszthatunk natur teákat is. 

5 . Tipp 

Minőségi alvás! Egy diéta alatt rendkívül fontos, hogy eleget aludjunk ami minőségi is, tehát reggelente kipihenten ébredjünk ne pedig még fáradtabban, mint amikor lefeküdtünk. 

6.  Tipp 

Ne éheztessük magunkat! Együnk napi 5-6 alkalommal kevesebbet. Lehetőleg délelőtt fogyasszunk gyümölcsöt , a magas gyümölcscukor tartalmú gyümölcsökkel , mint a banán, szőlő érdemes vigyázni, mert ez s zsírrá alakul . 😄 Délután pedig friss zöldségeket . 

7. Tipp 

Mozogj ! Ha a lépcsőt választod a lift helyett , vagy a sétát a busz helyett már az is sokat számít, hiszen a semminél ez is több. Persze ha heti 3 alkalommal ellátogatsz egy edző teremben az nyilván pár hónap alatt meg fog látszódni rajtad 😊 de otthon is szuper megoldás egy fitness dvd -re vagy egy Youtube edzés videóra mozogni. 

8. Tipp

Ezt a tippet fogjátok a legjobban szeretni  😃
Tarts egy csalónapot! 
Ami legyen mondjuk a vasárnap . Legyen a vasárnap az a nap amikor is 24 órára elfelejted a diétát . Ez a nap legyen amikor is megeheted azt amit csak kívánsz , természetesen csak mértélkel. De ilyenkor bűntudat nélkül megjutalmazhatod magad , egy szelet pizzával vagy éppen egy ínycsiklandozó sütivel. De aztán hétfőn vissza a teljes kiőrlésű zabpehelyhez. 😂

Rena 


1 megjegyzés:

  1. Szuper cikk! :) A diétánál valóban nagyon fontos a mértékletesség, így elérhetjük a vágyott alakot. :)

    VálaszTörlés